België op IPM Essen (28-31/01/2020)

IPM Essen is de jaarlijkse hoogmis voor de internationale sierteeltsector. België is er standhouder van het eerste uur en pakt in 2020 uit met een nieuw standconcept én een nieuw campagnebeeld: een huwelijk tussen strak & gezellig, speels & stijlvol, en bovenal een gastvrije ontmoetingsplek waar de Vlaamse bedrijven hun handelsrelaties kunnen ontvangen. Een stevige delegatie van een 39 Vlaamse standhouders tekent dit jaar present binnen de groepsstand van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. U vindt hen in hal 2 (stand B25 + D26 en 30), hal 6 (stand C26) en hal 8 (standen C42 en D25, 26, 28 en 30).

39 bedrijven in 3 groepsstanden

Maar liefst 39 Vlaamse sierteeltbedrijven nemen deel binnen de groepsstand van VLAM, daarmee evenaart de groepsstand van VLAM zijn record van vorig jaar. Samen vertegenwoordigen ze het ruime assortiment Belgische sierteeltproducten, gaande van de typisch Vlaamse producten als azalea’s, rododendrons, bloeiende kamerplanten, de Vlaamse laurier en chrysanten, tot struiken, jong- en perkplanten en boomkwekerijproducten. De groepsstanden zijn verspreid in drie hallen:

  • Hal 2 (stand B25 + D26 en 30): Azanova, Dataflor, De Croock, De Vos-Hertschap, De Waele-Wilwoodii, De Wilde John, Denis-Plants, Deroose Plants-Exotic Plants, Floramor, Gediflora, Gernée Siergrassen, Herplant, Helleborus bvba, Hortinno, Joluplant, Leybaert, Microflor, Pelargonium De Cock, Rudy Raes Bloemzaden, Sonneville Philip
     
  • Hal 6 (stand C26): Block Jules, Calle-Plant, Geert Bogaert, Goossens Raf, Heyeveld, Laurica-plants, Lens Roses, Oprins Plant, Rimbaut Peter boomkwekerij, Schepers boomkwekerij, Van Poecke & zn, Vandamme Sierplanten, Vos Patrick boomkwekerij
     
  • Hal 8 (standen C42, D25, D26, D28 en D30): ADM Greentraders, Fleur, Neyt-Van Sante, Sylva, Van der Auwera en Van Hulle B&C

Een mooi assortiment aan productnoviteiten

De Vlaamse sierteeltbedrijven zoeken continu naar productinnovaties om de groenliefhebbers te blijven verrassen. Naast noviteiten die opvallen dankzij een nieuw kleurenpallet of bijzondere bloei- en groeivormen, zijn er ook nieuwkomers die uitblinken door hun vorstresistentie of op gebied van de extra inspanningen voor het milieu. VLAM bundelt deze nieuwkomers in de innovatie-hoek in hal 2, stand 2D26.

Nieuw standconcept ‘We Grow Your Way’

De Vlaamse sierteeltsector pakt op IPM 2020 uit met een nieuw standconcept én een nieuw communicatieconcept. De stijlvolle standen combineren een strakke zwarte metalen structuur met warm houten panelen en bieden aan de exporteurs en hun klanten een aangename ontmoetingsplaats.
In de bovenbouw trekt VLAM de aandacht naar de eigen regio, met op elke hoek de combinatie Flanders / Belgium. De stand wordt verder ingekleed met het nieuwe concept, onder de slogan ‘In Flanders, we grow your way'. Dit nieuwe en kleurrijke concept verwerkt enerzijds de lange traditie van Vlaanderen op gebied van sierteelt en de familiale structuur van de bedrijven, en anderzijds de flexibiliteit van de bedrijven. Visueel trekt een speels beeld van gestapelde kubussen met de delen van verschillende planten de aandacht. Dit verwijst naar de verscheidenheid van de Vlaamse sierteeltsector en illustreert de grote oplossingsgerichtheid.
Doorheen de stand komt ook telkens het exportplatform www.belgianplants.com aan bod. Bezoekers kunnen op dit exportplatform een leverancier zoeken in de databank, vinden er info over de beursdeelnames en krijgen er meer inzicht in de Vlaamse sierteeltsector aan de hand van productblokken, achtergronddossiers, cijfermateriaal en bedrijfsreportages.


N.B.: In bijlage kunt u meer info en foto's vinden van de noviteiten van zeven Vlaamse sierteeltbedrijven: Calle-Plant, Hortibreed, Leybaert, Oprins Plant, Rudy Raes Bloemzaden, Dataflor en Denis-Plants.

Download documenten