België proeft van tijdelijke grenscontroles.

Volgende week worden er opnieuw grenscontroles uitgevoerd aan de Belgische grens. Wagens zullen tussen 27 november en 3 december streng gecontroleerd worden door douaniers, die chauffeurs hopen te betrappen op ‘een hongerke’.
Deze ‘hongercontroles’ zijn een actie in het kader van de Week van de Friet, waarbij enkele oude grensposten tijdelijk worden omgedoopt tot frituur. Iedereen die passeert tussen 27 november en 3 december wordt door de Frietbrigade op frietjes getrakteerd. Want als er iets is waar elke Belg zin in heeft als hij terug komt van het buitenland, is het toch wel een portie van onze goudgele nationale trots.
Met de Week van de Friet slaagt VLAM er voor het 18de jaar op rij in om de aandacht te vestigen op de onweerstaanbaarheid van de frietjes van de frituur. De unieke sfeer die hangt rond elke frituur en de fijne beleving die elk frituurbezoek met zich meebrengt is een extra plus. Frietjes eten in de frituur staat voor de Belg gelijk aan gezellig thuiskomen.
Begin jij ook al te watertanden bij de gedachte aan een heerlijke portie frietjes van de frituur? Dan hebben wij goed nieuws want de Frietbrigade patrouilleert nog de hele week langs de grenzen van ons land. Je kan hen vinden aan de grens in Doornik op 27/11, in Zelzate op 28/11, in Kelmis op 29/11 of die in De Panne op 30/11.
Aarzel niet om tijdens de Week van de Friet ook langs te gaan bij je favoriete frituur.


Meer informatie vind je terug op www.facebook.com/weekvandefriet/.

Een lekker initiatief in samenwerking met de Belgische frituristen.
Frietjes van de frituur, da’s pas thuiskomen.

Dowload een video-opname van zo’n grenscontrole (wetransfer). Ze werd opgenomen in Postel. U mag deze vrij gebruiken in uw medium. We maakten een versie mét en zonder voice-over. Download de frietreportage met video, voice-over en ondertitels apart (wetransfer). 
De campagnevideo die we vorig jaar maakten en opnieuw zullen inzetten om de Week van de Friet aan te kondigen kan u hier bekijken.

Download documenten