Belgische groenwand van Any Green wint Amerikaanse designaward

Het Amerikaanse vakblad I-Plants Magazine hield in juni zijn jaarlijkse International Design Contest. Het Belgische bedrijf Any Green won er de eerste prijs in de categorie ‘groene wanden’ met hun project bij uitgeverij Sanoma. Daar realiseerde Any Green een unieke groene muur in de vorm van een streepjescode. Het is de eerste keer dat een Europees bedrijf een award wint in deze Amerikaanse wedstrijd.

Over het project
Any Green bracht bij uitgeverij Sanoma een streepjescode van een magazine tot leven via een unieke groene muur in het bedrijfsrestaurant. Zo kunnen zowel medewerkers als bezoekers van het bedrijf meegenieten van het speciale effect. Any Green koos bij de uitvoering voor een gestabiliseerde groene wand, ook wel ‘Moss Fashion’ genoemd. Mos wordt daarbij vereeuwigd door middel van een bijzonder, volledig ecologisch procedé, waarbij het plantensap vervangen wordt door een bewaarmiddel dat 100% biologisch afbreekbaar is. ‘Het voordeel van deze wand is dat hij geen water, licht of specifieke temperatuur nodig heeft, en bovendien geluidsabsorberend werkt’, getuigt bedrijfsleider Benoît Pelleriaux trots.

Het verdict van de jury
De jury bestond uit een landschapsarchitect, een special events designer en een specialist interieurbeplanting. Dit expertenpanel beoordeelde de inzendingen op innovatief design, innovatief gebruik van materiaal en voldoening van de klant. Het project van Any Green viel duidelijk sterk in de smaak van de jury: ‘Het design van dit project is uniek. Het team dacht echt outside the box om de klant en zijn bezoekers iets werkelijks speciaals te bieden’, aldus de jury. ‘Dit innovatieve project vormt een inspiratie voor anderen in de designwereld. We zijn erg trots dat we hun talent kunnen erkennen en zijn ervan overtuigd dat ze nieuwe en innovatieve ontwerpen kunnen bieden aan hun klanten en aan de sector.’

Andere prestigieuze projecten
Het Belgische bedrijf Any Green werd in 1996 opgericht door tuinarchitect Benoît Pelleriaux. Het is gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van interieurbeplanting in bedrijven. Any Green wil zijn klanten ‘Green Happiness’ brengen door het aanbieden van allerlei interieurplanten alsook op maat gemaakte groenwanden en wanddecoraties.
Eerder werd deze groene streepjescode al samen met twee andere projecten bekroond met een award van de Europese vakorganisatie EILO (European Interior Landscaping Organization). En Any Green houdt zijn internationale faam als groenspecialist. Zo mocht het bedrijf de groendecoratie verzorgen in de nieuwe Brusselse Apple Store die in september 2015 de deuren opende. Tien Ficus-bomen van maar liefst 6 meter hoog stelen er de show en geven de bezoekers een warm welkom.

Meer info?
Any Green – Benoît Pelleriaux
T +32 2 253 10 69 – benoit@anygreen.comwww.anygreen.com 

Download documenten