Bloemen blijven uitgelezen geschenk voor Valentijn

30% van de Belgen vieren Valentijn en daar hoort een bloemetje bij. Belgen vinden bloemen bij Valentijn romantisch en een attentie waar je gegarandeerd mee scoort. Dat blijkt een online bevraging van iVox in opdracht van VLAM bij 1.000 Belgische 18-plussers in januari 2022.

Wil je je geliefde of beste vriend(in) in het hart raken met Valentijn (14 februari), dan zit je met bloemen nog steeds bijzonder goed. Dat blijkt alvast uit een bevraging die iVox uitvoerde in opdracht van VLAM bij 1.000 Belgische 18-plussers in januari 2022.

Uit de bevraging van iVox blijkt dat 30% van de Belgen Valentijn vieren. Bij diegenen die Valentijn vieren is het opvallend hoe sterk bloemen scoren:

• 71% van hen zegt dat bij Valentijn een bloemetje hoort.
• 87% van hen vindt een bloemetje bij Valentijn romantisch.
• 75% van de mannen die Valentijn vieren, zeggen dat je voor Valentijn altijd scoort met bloemen.
• 81% van de vrouwen die Valentijn vieren, zeggen dat ze het leuk vinden om dan een bloemetje te krijgen.

Een opvallend en leuk detail: bij de vrouwen zijn er meer <35 jarigen die zeggen dat ze het leuk vinden om een bloemetje te krijgen. Jongere mannen weten dus wat hen te doen staat...

Rozen zijn geen noodzaak

Van alle bloemen wordt de roos het sterkst geassocieerd met Valentijn maar eigenlijk kan je alle soorten bloemen en zelfs kamerplanten schenken met Valentijn. Voor elke smaak en elk budget is er een passend geschenk denkbaar. Éen enkele bloem, enkele bloemen, een hele bos, een bloeiende kamerplant en ga zo maar door. Het zijn allemaal prima Valentijnsgeschenken.

Het iVox-onderzoek bevestigt dit. 92% van de vrouwen die Valentijn vieren en het leuk vinden om dan een bloemetje te krijgen, geven aan dat ze zeker ook graag een andere bloem krijgen dan een roos.

Ook beste vrienden vieren Valentijn

Valentijn is in de eerste plaats een moment om je geliefde in de bloemetjes te zetten maar er is een evolutie merkbaar dat Valentijn ook wordt aangegrepen om een beste vriend(in) eens in de bloemetjes te zetten. 18% van de ondervraagde Belgen die Valentijn vieren geven aan dat ze Valentijn hiervoor een geschikt moment vinden. Bij <35 jarigen loopt dit op tot 26%.

Inspiratie nodig ?

Voor een geslaagd bloemencadeau kan je terecht bij de florist. Hij/zij helpt je bij je keuze aangepast aan je budget, je smaak en de ontvanger. Bovendien garandeert hij/zij verse bloemen en een mooie presentatie.

Online bloemencampagne voor Valentijn

Op 7 februari start VLAM een grootschalige socialemediacampagne via Facebook, Instagram en TikTok met als baseline “een boeket als geen ander voor een liefste als geen ander”.

Centraal staat een test waarbij je in 5 klikken een digitaal boeket op maat van jouw geliefde maakt. Door middel van een app waar je vragen beantwoordt over je liefste worden 3D bloemen geselecteerd voor het gepaste boeket. Dit boeket kan je zelf virtueel via augmented reality in jouw woning plaatsen en mét bijhorende boodschap naar jouw liefste sturen. Of nog beter: je haalt ze gewoon echt in huis! De consument wordt steeds verwezen naar alle bloemenverkooppunten in Vlaanderen.

De online campagne wordt ondersteund met een radiocampagne vanaf 11 februari op StuBru, Radio2, MNM, Q, Joe, Top Radio en Willy.