Doe mee aan de Maand van de Lokale Voeding

VLAM - het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing - roept mei uit tot de Maand van de Lokale Voeding. We dagen iedereen uit om een maand lang te kiezen voor lokale voeding en zo de Belgische producenten te steunen.

Tijdens de Maand van de Lokale Voeding wil VLAM de appreciatie vergroten voor de producten van bij ons en het vakmanschap dat erachter schuilt. Gelukkig is het vertrouwen van de Belg in de inlandse producten groot, dat blijkt uit een marktonderzoek van 2022. 69% is trots op onze Belgische voedingsproducten en 68% vindt het zonde om producten te importeren wanneer er een Belgische variant bestaat. Voor de helft van de Belgen is het land van herkomst een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het aankopen van voedingsproducten. Sinds de coronacrisis hechten we daar met z’n allen meer belang aan. Wat moeilijker en gevoeliger ligt, is de herkenbaarheid van onze lokale producten. Slechts 38% geeft aan dat onze Belgische producten herkenbaar zijn in het winkelpunt.

Doe je voordeel met producten van bij ons

Door te kiezen voor producten van eigen bodem ondersteun je niet alleen onze producenten en lokale economie, je doet er nog meer voordelen mee.

  • Je kiest voor ingrediënten van topkwaliteit. De producten worden in ideale omstandigheden geteeld. Ze hoeven niet vroeger geoogst of geplukt te worden omdat ze nog een lange reis moeten afleggen en hebben dus meer smaak. Bovendien worden Belgische producten altijd streng gecontroleerd doorheen de hele keten.
  • Ze zijn lief voor je portemonnee: hoe groter het aanbod, hoe voordeliger de prijs.
  • Je beperkt je voedselkilometers.

Fier op lekkers van hier

Doe mee met de Maand van de Lokale Voeding en kies in mei voor lokaal lekkers. Kookinspiratie vind je op www.lekkervanbijons.be/recepten.

Post een foto of video op Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #lekkerlokaal.