Een trendy look voor je studentenkamer

Floor.be spoort studenten aan om hun eigen stekje extra sfeervol te maken met planten m.b.v. een video en een wedstrijd. Doe mee en win een bloemenabonnement voor het hele academiejaar.

Druk in de weer om van je studentenkamer een warm nest te maken voor het komende academiejaar? Kijk dan verder dan een nieuw dekbedovertrek, een fraaie poster en een stabieler boekenrek. Er is niets wat je kamer meer aankleedt en tot leven wekt dan planten.

Voor een heel beperkt budget breng je met planten pakken sfeer in je studentenkamer. Combineer dit met recyclagepotjes en je hebt direct je persoonlijke invulling van die groene toets. Hergebruik van materiaal zorgt meteen voor een vleugje humor, dé groentrend voor de komende maanden. Trendspecialisten kaderen die humor in de rebelse look, die nu opgang maakt. Het is een interieurstijl waarbij meubels en accessoires op een luchtige manier worden gecombineerd. Vrolijke kleuren, grappige en contrastrijke combinaties, alles kan. Het hoeft allemaal niet zo beredeneerd en volgens bepaalde conventies.
Je hebt een grote plantenkeuze voor deze ongedwongen en rebelse interieurlook. Toegespitst op jouw studentenkamer, mogen dat gerust wat sterkere soorten zijn. Cactussen en succulenten zijn succesnummers omwille van hun opvallende vorm. Met een goede potkeuze krijgen ze nog een extra twist. Ook minivormen zijn helemaal in. Denk maar aan de Sanseveria die weer opduikt. Ook bloeiende kamerplanten zoals Kalanchoë brengen speelsheid en kleur in je kamer. En dan zijn er uiteraard ook de varens in allerlei variaties. Zij misstaan in geen enkele kamer, maar vragen wat meer zorg. Rhipsalis en Graslelie zorgen voor even uitbundig groen en vragen nauwelijks omzien.

Floor, de jongerencampagne van VLAM die aanspoort om meer groen in je leefwereld te brengen, inspireert met een filmpje om zelf aan de slag te gaan in je studentenkamer. Floor opteert voor de combinatie van planten, recyclagepotjes en macramé, helemaal terug van weggeweest.

En er is meer. Floor beloont ook jouw inspanning om de daad bij het woord te voegen.
Recycleer zelf een grappige bloempot voor jouw plantjes en deel met #floorify op Facebook of Instagram.
De meest rebelse bloempot wint een bloemenabonnement voor het hele academiejaar.
Ontdek alles over de wedstrijd op Floor.be vanaf 26 september 2016. Floor.be inspireert het hele jaar rond.

Download documenten