Floor deelt blokmaatjes uit aan studenten

Floor, de online campagne van VLAM die jongeren wil aanmoedigen zich te omringen met bloemen en planten, doet voor de start van de examens opnieuw enkele grote studentensteden aan om groen tot bij de studenten te brengen. Van bloemen en planten is immers geweten dat ze een positief effect hebben op de gemoedstoestand en de productiviteit van mensen. Ideale blokmaatjes dus!

Het Floor-busje dat vorig jaar al zoveel studenten blij wist te maken met een oppeppend kamerplantje, wordt dit voorjaar opnieuw van stal gehaald om de studenten een hart onder de riem te steken. Jongvolwassenen spenderen doorgaans amper budget aan bloemen en planten, terwijl ook zij hier veel plezier aan kunnen beleven. Kamerplanten hebben een positief effect op de luchtkwaliteit en zetten aan tot meer creativiteit en productiviteit. Wie zicht heeft op groen leeft bovendien op positievere vibes. Allemaal troeven waarbij studenten zeker tijdens de blok en de examens garen kunnen spinnen.


Gent-Antwerpen-Leuven-Brussel
Het Floor-busje begint te toeren vanaf 26 april in Gent (tot 28 april) en gaat via Antwerpen (2-4 mei) en Leuven (10-12 mei) naar Brussel (17-19 mei). We mikken op goed weer en hopen veel studenten te strikken tijdens een verkwikkend terrasje of broodnodige break tijdens de blok. De precieze route en startplaats van de toer in elke stad kan je volgen via de Facebook-pagina van Floor (floor.be). De start wordt ook levensgroot aangekondigd met een in-kamerplant-verklede-boom-in reuzenpot in elke studentenstad. En net zoals vorig jaar loopt er parallel met de samplingactie een wedstrijd in samenwerking met Metro. Studenten maken daarbij kans om een groene make-over van hun kot te winnen ter waarde van €250.

Handle with care
De blokmaatjes die uitgedeeld worden kunnen tegen een stootje en vragen relatief weinig zorg. Het gaat om volgende planten:
• Graslelie : concentratiebuddy
• Cactus: energiek blokmaatje
• Vetplant: offline partner
• Klimop: anti-uitsteller
• Rhipsalis: Planningsmaat
• Aloë vera: Anti-paniekzaaier
• Varen: motivatievriend

De planten zijn voorzien van een steekkaart met praktische verzorgingstips en praktische raad om beter te studeren. Tot slot zit er rond de planten een sfeervolle wikkel waarop de student zelf een boodschap kan schrijven en zichzelf kan afreageren of inspireren voor de examens.

Meer weten ? Floor.be.

 

Download documenten