Foodtruck met eihapjes in Hasselt en Kortrijk

Lekkere hapjes én een toelichting over de productiewijze en troeven van eieren. Dat is wat de Ladies with l’Eggs in september serveren in Hasselt en Kortrijk. VLAM coördineert en financiert deze acties.

Altijd tijd voor een ei
Een ei past prima in een gezonde voeding en je kan er culinair alle kanten mee uit. Ze worden met zorg geproduceerd door Vlaamse leghennenbedrijven. Een aantal leghennenhoudsters, verenigd in Ladies with l’Eggs, brengen dit najaar opnieuw lekkere eihapjes tot bij de consument en geven graag achtergrondinformatie over de productiewijze en de troeven van eieren. VLAM coördineert en financiert deze acties.

Eifoodtruck
In september zijn de Ladies present in de Smoestuin, een inspiratietuin van de Vlaamse tuinaannemers, aan het Molenpoortplein in Hasselt op 9 september en op de Veemarkt in Kortrijk op 29 september.

De actie gebeurt vanuit en rond een foodtruck die helemaal in het teken van eieren staat. Professionals zorgen voor de lekkere hapjes en de Ladies bieden de hapjes aan. Er zijn ook gadgets voorzien. Benieuwd wat de poot schaft in de eifoodtruck ?
Kom kijken en proef van :
- Eitje gevuld met mousse van zalm
- Stoemp van ei en truffel geserveerd in eierschaal
- Gevulde ovenkoek met fijngesneden baconreepjes- en ui, kerstomaat en ei
- Italiaanse meringue in krokant koekje met chocoladeschilfers.

 

Download documenten