Groenaannemer-award 2021 voor ‘Omgevingsgroen gemeentehuis Beveren’

Aanleg door groenaannemer Christophe Serneels uit Berlaar

De VVOG-wedstrijd Openbaargroen-awards reikt een speciale award uit aan een openbaargroen-project dat gerealiseerd werd met een opvallende inbreng van een professionele groenaannemer. Dit jaar gaat de prijs naar het project Omgevingsgroen gemeentehuis Beveren. De aanleg ervan gebeurde door groenaannemer Christophe Serneels uit Berlaar.

Met de groenaannemer-award willen VLAM en VVOG (Vereniging voor Openbaar Groen) het maatschappelijk belang van openbaar groen in de kijker zetten en wijzen op de meerwaarde van een professionele aanpak door een groenaannemer. De award werd op 31 maart uitgereikt op de finaledag van de Openbaargroen-awards in Antwerpen.

Zicht op aanplant groen bij Gemeentehuis en politiegebouw, Gravenplein 8,  Beveren
copyright gemeente Beveren / foto genomen door Bart De Buck op 18/10/2021
Trefwoorden: groen, aanplant, groendienst, bloemen, planten, natuur, gemeentehuis, ac, administratiefcentrum, politie, gebouwen
Zicht op aanplant groen bij Gemeentehuis en politiegebouw, Gravenplein 8, Beveren copyright gemeente Beveren / foto genomen door Bart De Buck op 18/10/2021 Trefwoorden: groen, aanplant, groendienst, bloemen, planten, natuur, gemeentehuis, ac, administratiefcentrum, politie, gebouwen | Photographer: Bart De Buck | Copyright: gemeente Beveren

Omgevingsgroen gemeentehuis Beveren

De omgeving van het nieuw gemeentehuis van Beveren werd heringericht met heel wat groene accenten bovenop de reeds bestaande groenpartijen. Zo werd bijvoorbeeld een groot plantvak met bomen, heesters, grassen en vaste planten en twee waterpartijen voorzien aan de inkom van het Administratief Centrum. Ook de parking werd vergroend met Prunussoorten met verschillende kleuraccenten en een fraaie onderbeplanting. Aan de noordzijde werd een schaduwtuin aangelegd met laagblijvende groenblijvende planten en meerstammige Parrotia persica, die een mooie herfstverkleuring geven. De inrit naar het Gravenplein is een heuse dreef geworden, met langs weerzijden brede stroken van Prunus lusitanica met daarin Acer rubrum. Het hekwerk van de parking van de politie werd vergroend met Wilde wingerd, opnieuw een plant met een mooie herfstverkleuring. Ook aan de gebouwen vlak in de buurt werden nog groenaccenten toegevoegd.

Groenaannemer Christophe Serneels: “Samen met de groendienst van Beveren hebben we een beplantingsplan opgemaakt dat zeer goed samengaat met de typische rode bakstenen van het gemeentehuis en dat het hele jaar rond kleur brengt, hetzij door de rode tinten van de planten zelf die refereren naar het gebouw, hetzij met de bloemen of de herfstverkleuring. Zelfs de afscheiding tussen fietspad en voetpad werd gemaakt met grassen met een rode gloed.”

De aanleg van nieuwe groenelementen viel meteen in de smaak bij de bevolking, getuige het aantal lovende reacties die het stadsbestuur en de medewerkers al mochten ontvangen. Het groen ademt en verbindt de fleur en kleur naast het nieuwe gebouw.

Contactgegevens groenaannemer:
Christophe Serneels tuinen
Smidstraat 303
2590 Berlaar
info@christopheserneels.be
Tel. 0475 78 38 57

Andere laureaten Openbaargroen-awards

Christophe Serneels tuinen uit Berlaar kreeg de Groenaannemer-award van VLAM en VVOG in de categorie omgevingsgroen.

Benieuwd naar de andere realisaties en laureaten van Groene Lente 2021? U kunt ze hier bekijken.