Kandidaten gezocht voor de InnoPotato Award 2018

Ben je een aardappelteler met een fijne neus voor techniek en efficiëntieverbetering? Misschien geen Einstein of Da Vinci maar iemand die vanuit praktische ervaring toch een sprong voorwaarts weet te maken door een handigheid of kleine slimmigheid?
Heb je de laatste tijd initiatieven genomen die het samenleven als landbouwer met je nabije omgeving wat makkelijker heeft gemaakt en het onderling begrip heeft doen groeien?
Waag dan zeker je kans om de InnoPotato Award 2018 in de wacht te slepen en stel je vandaag nog kandidaat via de website www.innopotato.be.

Verloop van de wedstrijd
Als je een pootgoed-/aardappelteler bent met een zetel in België kan je jezelf kandidaat stellen door het inschrijvingsformulier in te vullen op www.innopotato.be en dit tot 31 mei 2018.
Een jury van specialisten maakt een eerste selectie van alle inschrijvingen. Ze bezoekt vervolgens de genomineerden en beoordeelt het dossier op juistheid en inhoud. De professionele jury beschikt over 50% van de stemmen, die samengeteld worden met de stemmen van de bezoekers aan Interpom|Primeurs 2018 in Kortrijk Xpo. Elke bezoeker op 25 en 26 november krijgt daarvoor een stembiljet. De winnaars worden bekendgemaakt op de laatste dag van de vakbeurs, op 27 november, en ontvangen de award uit de handen van de Vlaamse of Waalse landbouwminister.
Prijzen
Er zijn prijzen voor de hoofdwinnaar, de eerste genomineerde en de tweede genomineerde. Ze ontvangen respectievelijk 1.500, 1.000 en 750 euro. Daarnaast krijgen ze een publiciteitsbord om op te hangen in het bedrijf. De nominatie zorgt traditiegetrouw ook voor veel persaandacht voor het bedrijf.

Vorige laureaten
De Vlaamse winnaars van de vorige editie overtuigden de jury met drie knappe vondsten:
- Stefaan en Els Cocquyt-Vanneste uit Moerkerke-Damme bouwden hun aardappelrooier om zodat ze kleine hoeveelheden vroege aardappelen in optimale omstandigheden kunnen rooien.
- Luc Lavens uit Lichtervelde construeerde een hooglader die meteen ook de aardappelen reinigt voor ze naar de fabriek vertrekken.
- Franken Agro uit Postel ontwikkelde het logo ’Fresh from the Farm‘ om de bekendheid en het bereik van eigen producten te vergroten.

Even kort de InnoPotato Award
De InnoPotato Award bekroont de Belgische aardappeltelers die in hun bedrijf een innovatief element gebruiken. Hun professionaliteit en kwaliteit van productie of commercialisatie is een voorbeeld voor de hele sector en draagt bij tot een positieve beeldvorming van de aardappelsector in België.
De wedstrijd is een gezamenlijk initiatief vanAPAQ-W, Belgapom, Interpom|Primeurs, Syngenta en VLAM en kan rekenen op financiële ondersteuning van de Vlaamse en Waalse overheid. Bodemkundige Dienst van België (BDB), Boerenbond, CARAH, CRA-W, FIWAP, ILVO, NTV en PCA zijn partners van de wedstrijd.

www.innopotato.be

Download documenten