Leerlingen Sint-Norbertusschool in Heverlee winnen kookdemo met De Kleine Chef


Op donderdag 22 oktober geeft chef-kok Jordy Geuens van De Kleine Chef in Loksbergen een kookdemo in de Sint-Norbertusschool in Heverlee. Dat is de beloning voor de leerlingen van het vierde en vijfde leerjaar, die deelnamen aan de wedstrijd rond aardappelen die VLAM organiseerde.

Vorig schooljaar riep VLAM alle Vlaamse basisscholen op om een leuke, originele of grappige foto van een van hun klasactiviteiten rond aardappelen te posten op www.aardappelindeschool.be.

De inzending van de leerlingen van (toen) het derde en vierde leerjaar van de Sint-Norbertusschool in Heverlee kwam als origineelste uit de bus. Ze gingen in groepjes op zoek naar alle facetten van de aardappel. Zo kwam o.a.de geschiedenis aan bod, waarbij ze nagingen hoe onze overgrootouders de aardappel al gebruikten als basisingrediënt in de keuken. Ook de groei van de aardappelplant en de ontwikkeling van de aardappelknol werden van naderbij bekeken. De leerlingen onderzochten welke voedingsstoffen de aardappel aanbrengt en hoe deze knol past in een gezonde voeding. Verder gingen ze op zoek naar de weg die de aardappel aflegt voor hij op ons bord terechtkomt.
Uiteraard werd er ook gekookt en geknutseld. De aardappelen kregen zelfs een glansrol in de reken- en taallessen.

Om de leerlingen te belonen voor het gepresteerde werk trakteert VLAM de winnende klas op een kookdemo met chef-kok Jordy Geuens van De Kleine Chef in Loksbergen.

De pers is uitgenodigd om de kookdemo bij te wonen op donderdag 22 oktober. Het adres is: Basisschool Sint-Norbertus, Geldenaaksebaan 200, 3001 Heverlee. Start om 13u. Evy De Kock van VLAM zal ook aanwezig zijn om op uw vragen te antwoorden.

 

Download documenten