Loofje promoot kindvriendelijke witloofrecepten

VLAM voert opnieuw promotie voor witloof met Loofje, een figuurtje dat kinderen aanspreekt. De voorjaarsactie is geconcentreerd rond de paasvakantie. Met een foodtruck die grote trekpleisters voor kinderen aandoet, bieden we hapjes met witloof aan.


Proeven doet eten. Met dit oeroude gezegde in het achterhoofd, voert VLAM campagne om witloof populairder te maken bij gezinnen met kinderen. Hiervoor worden verschillende elementen slim gecombineerd:

1. Gloednieuwe lekkere recepten, helemaal op kindermaat.
2. Stijlvol samengebracht in een kleurenkookboekje: kleurplezier voor de kinderen, kookplezier voor de ouders.
3. Het boekje wordt uitgedeeld tijdens de paasvakantie op typische kinderlocaties: Bobbejaanland, Plopsa Indoor, Plopsaland, Bokrijk en de Zoo van Antwerpen.
4. Daarnaast krijgen ze een lekkere wrap met witloof om de smaak van witloof te leren kennen of meer te leren waarderen. Deze wrap wordt bereid in een heuse foodtruck.
5. De mascotte Loofje is het promofiguurtje dat zowel op het boekje als op de foodtruck wordt gebruikt. Op de Heldendag van Ketnet op zondag 2 april in Bokrijk maakt Loofje voor het eerst live zijn opwachting tussen de kinderen. Blije kindergezichten en massa’s selfies verzekerd!

Online campagne
Naast de actie in de paasvakantie voorziet VLAM ook een online campagne voor witloof. We starten met Gimme.be, een website die specifiek gericht is op ouders van kinderen uit het basisonderwijs en gelinkt is aan onderwijs en jeugdverenigingen. Loofje en de witloofrecepten zullen er grote zichtbaarheid krijgen. Verder komen de kindvriendelijke recepten ook aan bod in het e-zine van De Bond en werken we samen met Libelle lekker online.

Ons eigen kookplatform lekkervanbijons.be wordt uiteraard ook ingeschakeld om de allernieuwste recepten met witloof aan de man te brengen. We hebben een aparte themapagina rond witloof waarin we onze witloofrecepten bundelen. Hier voorzien we voldoende tips om maximale slaagkansen te hebben met witloof aan tafel.


Bord-leeg-garantie met witloof
Het is een uitdaging om sommige kinderen meer groenten te doen eten en witloof ontsnapt hier niet aan. Met deze tips kom je al een heel eind verder.

• Verzacht de bittere smaak van witloof door onderaan de kegel uit de kern te snijden
• Maak het gerecht samen klaar. Wat kinderen zelf bereiden, wordt makkelijker opgegeten.
• Kook witloof niet plat. Kinderen houden van een goede beet.
• Gebruik kleur! Meng rode of gele groenten onder het witloof. Zoals maïs of rode paprika.
• Blokjes smaken anders dan flinterdunne reepjes. Een torentje is geweldig leuk om op te eten. Een raket of piraat van witloof gaat er zeker in. Schenk dus aandacht aan de vorm, de presentatie en de naam van het gerecht.
• Wees geduldig. Verplicht je kind niet zijn bord leeg te eten. Vraag wel om minstens eens te proeven. Pas na gemiddeld 8 keer proeven went een kind aan een nieuwe smaak.

Meer tips en recepten vind je op www.witloofvanbijons.be.

Download documenten