Opnieuw zomercampagne voor zachtfruit

VLAM zet opnieuw in op zachtfruit gedurende de zomermaanden. Met een frisse online campagne die iedereen doet smelten, brengen we het rijke pallet van ‘bezen en frezen’ van eigen bodem op de voorgrond. En daar hoort een wedstrijd en gloednieuwe inspirerende recepten bij.

Zachtfruit is snoepfruit, verwenfruit, plezierfruit. Die boodschap brengen we over met de campagne die zomerfruit van bij ons in de kijker zet in juni en juli. De campagne heeft als slogan “Bessen, bezen en frezen. Mondvol plezier. Van voorjaar tot najaar, zoet of zuur, helemaal natuur.” en wordt volledig online gevoerd.

Blikvanger van de campagne dit jaar is de online wedstrijd. Wie de wedstrijdvragen correct beantwoordt op het VLAM-kookplatform lekkervanbijons.be/fruit maakt kans op een professionele fotoshoot met het gezin. We trachten zoveel mogelijk gezinnen met kinderen te bereiken door samen te werken met Zappy Ouders en de Gezinsbond.

De wedstrijd kadert perfect in de beeldtaal die we vorig jaar al ontwikkelden voor de campagne voor zomerfruit. Toen blikten we een hartveroverende video met peuters in. Daarin zien we hoe de kleintjes de verschillende fruitsoorten ontdekken en ermee experimenteren, met gekleurde en besmeurde mondjes en handjes tot gevolg. Het wekt zin op om zelf meteen zachtfruit te gaan proeven en er net zo van te genieten als de kleintjes.

Daarnaast beschikt VLAM over 13 fruithacks met zomerfruit in. Het zijn video’s van 15 seconden met kleine tips & tricks die ervoor zorgen dat bezen en frezen met weinig moeite veel plezier kunnen brengen. We leren bijvoorbeeld hoe je gemakkelijk aardbeien kan ontkronen, kersen kan ontpitten, hoe je yoghurtsnoepjes kan maken met blauwe bessen en fruitwater.

De video’s en fruithacks lopen als preroll op Youtube, dagelijksekost.een.be, VTMkoken.be en diverse nieuwswebsites. Uiteraard zijn ze ook te zien op het overkoepelend kookplatform van VLAM, lekkervanbijons.be. Het receptenaanbod met zomerfruit werd recent nog uitgebreid. We spelen daarbij in op actuele voedingstrends.

Download documenten