Planten, leveranciers van de broodnodige energie

Floor, de online campagne van VLAM die jongeren wil aanmoedigen zich te omringen met bloemen en planten, stimuleert studenten om de examens van het eerste semester goed in te zetten. Met gifjes wil Floor aansporen om de studeerruimte te voorzien van groen.

Studenten energie geven
Dat planten sfeerbrengers in huis zijn, dat is bekend. Elke ruimte is zichtbaar gebaat met de kleurrijke en luchtzuiverende eigenschappen van een plant. Maar planten doen nog meer. Zicht op groen geeft mensen namelijk positieve prikkels: prikkels die leiden naar meer welbevinden en positieve energie. Deze positieve energie heeft een positieve invloed op de concentratie, de creativiteit en de productiviteit.
Niet voor niets zet VLAM bloemen en planten in de schijnwerpers in de aanloop van de examenperiode. Studenten en bezorgde moeders en vaders, doe er je voordeel mee: omring je blokkende student met een mooie kamerplant en duim intussen voor goede punten.

Trendalert: planten van sfeerbrengers naar energiegevers
Dat groen voor energie zorgt, weten ook trendwatchers, die de groentrends voor de toekomst voorspiegelen in de Lage Landen. Deze groentrends zijn het resultaat van een samenwerking tussen Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, Bloemenbureau Holland, iBulb en VLAM.
De trendwatchers noteren een verschuiving van planten als sfeerbrengers naar energiegevers. Ze linken dit aan een algemene sfeer van optimisme en geloof in technologische vooruitgang. Beide weerspiegelen zich in de inzet van groen in het interieur. Het resultaat is een omgeving die frisheid en vitaliteit uitstraalt. Dat brengt niet alleen sfeer en ontspanning maar net zo goed actie. Ze omschrijven deze groentrend als “energise”.

Floor in actie
Floor, de online campagne van VLAM die gericht is naar jongeren, speelt in op deze energietrend en laat zien dat planten in huis en op kot ook voor actie en ontspanning kunnen zorgen. De komende blokperiode en de examens zijn de ideale periode om te checken of je wel groen hebt in je studeerruimte.

Meer groen rondom je student, betekent een zuiverdere lucht en meer studeervibes. VLAM brengt dit in beeld met gifjes via de Facebook- en Instagram-pagina van Floor.

Welke planten maken het verschil ? Eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Studenten zijn vooral gebaat bij makkelijk te onderhouden planten. De trendwatchers suggereren volgende planten in de trendstijl “energise”: Zamioculcas, Sanseveria, Philondreon, Haworthia, tulp, sneeuwbes, Heliconia, Dahlia, Calla en Anjer.

Bekijk de praktische tips op Floor.be.

 

Download documenten