Potato Club-campagne naar horecaprofessionals

In samenwerking met chef-kok Frank Fol inspireren we horecaprofessionals om in te haken op de rijke variatie in aardappelsoorten die we hebben in ons land. Niet alleen het bekende Bintje, Charlotte of Nicola maar ook welklinkende namen als Laurette, Alegria, Gala, Belle de Fontenay, …leveren heerlijke schotels op.

Verschillende aardappelvariëteiten

België is een aardappelland, waar we terecht fier zijn op onze aardappelen. De aardappel zit verweven in onze cultuur, in onze eetgewoontes en in onze identiteit.

Vaak spreken we over dé aardappel, maar wist je dat er tal van verschillende variëteiten bestaan, elk met hun eigen specifieke troeven? Een aardappelvariëteit onderscheidt zich door zijn eigen, typerende smaak, interessante structuur, specifieke kleur, unieke vorm en culinaire mogelijkheden.

Om de hedendaagse chef en inventieve hobbykok te inspireren vaker aardappelen met een verrassende twist klaar te maken én het ruime aanbod aan aardappelvariëteiten te ontdekken, ontwikkelden we in samenwerking met Frank Fol, The Vegetables Chef®, The Potato Club-campagne. Frank Fol bedacht tien heerlijke out-of-the-box aardappelgerechten met tien verschillende, courante aardappelvariëteiten. Je vindt ze op www.thepotatoclub.be en in het novembernummer van Culinaire Ambiance.