Rechtstreeks kopen bij de boer, makkelijker dan ooit

De vernieuwde website Rechtvanbijdeboer.be maakt het kopen van verse producten direct bij de producent heel eenvoudig. 

Rechtvanbijdeboer.be verzamelt alle verkooppunten in Vlaanderen en Brussel op één centrale plek en toont met een druk op de knop de verkooppunten van een bepaalde buurt of regio.

Korte keten ontketend

Verbuiksonderzoek, in opdracht van VLAM, toont dat de Vlaming fan is van korteketenproducten. 70% van de aankopen in België worden zelfs in Vlaanderen gedaan. In 2015 steeg de rechtstreekse verkoop in onze regio met 2,6%, en deed 1 Vlaming op 5 al eens een aankoop in de korte keten. Vooral fruit, groenten en aardappelen zijn populair, maar ook vlees en zuivel worden regelmatig gekocht.

Redenen voor de groei

De groeiende interesse voor rechtstreekse aankopen drijft op sterke voorkeuren van de klant. Om te beginnen speelt het directe contact met de boer een grote rol. Daarnaast is versheid ontzettend belangrijk. Tel daarbij de meerwaardebeleving die klanten ervaren en je krijgt een ferme drietrapsraket voor succes.

Evenmin onbelangrijk is dat de prijzen voor veel producten lager liggen dan in de traditionele verkooppunten. Daarnaast is ook het ecologische aspect voor veel consumenten doorslaggevend. De productie en verkoop gebeuren dicht bij huis waardoor er geen overbodige kilometers afgelegd worden. En omdat versheid centraal staat worden tussentijdse bewaring en verpakking tot een minimum beperkt.

1457 verkooppunten op Rechtvanbijdeboer.be

Niet alleen de klant, maar ook de producenten zelf zijn gewonnen voor korteketenverkoop. De prijzen zijn eerlijk. Het is een nieuwe bron van inkomsten. Ook kleinere bedrijven krijgen een kans. Het systeem van de korteketenverkoop is eenvoudig en transparant, en bovendien krijgen de producenten door het directe contact met de klant de kans hun beroepstrots en expertise te tonen.

Het aantal kwekers in de databank van Rechtvanbijdeboer.be blijft dan ook stijgen. Momenteel zijn er 747 bedrijven geregistreerd die samen 1457 verkooppunten aanbieden.

SNELLE FEITEN

Rechtvanbijdeboer.be vernieuwd:

- een frisse nieuwe lay-out
- een optimale zoekmachine
- een kalender met seizoensproducten
- een activiteitenkalender van de producenten

Verzamelt de verschillende verkooppunten:

- Hoevewinkels
- Boerenmarkten
- Automaten
- Voedselteams
- CSA-netwerken
- Voedsel- en vleesabonnementen

1475 in verkooppunten in totaal,
waarvan de vernieuwde site met één klik
een scherpe selectie maakt per locatie.

Download documenten