Tuincentra luiden het nieuw plantseizoen in met het Lenteweekend

Van 22 tot en met 25 maart 2013 organiseert de Belgische Tuincentra Vereniging in samenwerking met VLAM een actieweekend als officiële start van het nieuwe plantseizoen.

Vaste planten staan centraal
Tuinminnend Vlaanderen komt weer buiten en voelt zijn groene vingers kriebelen om aan de slag te gaan. En dat is ook nodig. De hele tuin verdient een inspectie- en onderhoudsbeurt. Noodgedwongen zullen bevroren planten vervangen moeten worden. Maar zo’n tegenslag biedt meteen ook de mogelijkheid sommige hoekjes of stroken te verfrissen en te vernieuwen. Vaste planten zijn hiervoor uitstekend geschikt. De tuincentra hebben een uitgebreid sortiment. Inspiratie vind je op www.groenvanbijons.be, waar je volgens kleur, standplaats en planthoogte de talrijke mogelijkheden vindt.

Win een tuinaannemer voor één dag
Radio 2 ondersteunt het Lenteweekend naar jaarlijkse gewoonte met heel veel aandacht voor tuin, groen en plant in diverse programma’s. In de radioprogramma’s wordt voor elke provincie een waardebon verloot om je tuin voor één dag door een vakman – de tuinaannemer – eens grondig onder handen te nemen.

Gratis narcisjes bij de deelnemende tuincentra
Tijdens het Lenteweekend krijgen alle klanten gratis narcisjes aan de kassa van de deelnemende tuincentra. Bij de deelnemende verkooppunten wordt ook een wedstrijdformulier verdeeld. Hiermee kan men voor meer dan 10.000 euro aan prijzen winnen. Verder kan je er de nieuwe gratis VLAM-folder meenemen met planttips over vaste planten.
Het Lenteweekend loopt voor het eerst ook in Waalse en Brusselse tuincentra. Mediapartner is er Radio Vivacité.
De lijsten van de deelnemende tuincentra aan het Lenteweekend zijn te vinden op www.radio2.be en www.vivacité.be.

Meer info: BTV/ABJ, Heirweg 1, 8800 Roeselare, 051208781, info@tuincentra.biz

Bijgevoegd vindt u de VLAM-folder over vaste planten, die verspreid wordt in de tuincentra.

Download documenten