Tulpenboeketten brengen lente in woonzorgcentra

Groen van bij ons bouwde een tulpenmuur in elke Vlaamse provincie (Melle, Sint-Truiden, Tielt, Halle en Zwijndrecht) op zaterdag 23 januari en schonk aansluitend fleurige tulpenboeketten aan het personeel en de bewoners van een woonzorgcentrum in de buurt in samenwerking met Radio 2. Deze actie kadert in de week van de tulp van 16 tot 23 januari en is het startsein van de lente in bloemenland.

Tulpenmuur

Groen van bij ons en Radio 2 verjagen de winterblues met de week van de tulp, die loopt van 16 tot 23 januari. Met deze actie willen we consumenten aansporen de lente in huis te halen. En dat kan heel makkelijk gezien het rijke aanbod aan voorjaarsbloeiers. Denk maar aan hyacinten, narcissen, tulpen, druifjes en kievitsbloemen.

Op zaterdag 23 januari legde Groen van bij ons een tulpenmuur van 2 000 tulpen aan op één locatie in elke Vlaamse provincie om de lente in bloemenland op gang te trekken. De tulpenmuur is een ontwerp van Stefaan Van Berlo, Belgische kampioen bloemschikken. De opstelling gebeurde door een florist uit elke provincie:

• Melle, aan de tuinbouwschool door Ivan Poelman
• St. Truiden, op het Abdijplein door Kevin Lennertz
• Tielt, op de Boerenmarkt door Alexander de Langhe
• Halle, op het Cardijnplein door Herman van Dionant
• Zwijndrecht, op het Binnenplein aan het gemeentehuis door Stefan Van Berlo

Luisteraars van Radio 2 maakten tussen 13 en 16 u kans om een prachtig tulpenboeket te winnen wanneer ze de locatie van de tulpenmuur konden raden, die geheim werd gehouden.

De eerste van vele boeketten voor WZC Deken Darras in Tielt

De tulpen werden na de wedstrijd in elke provincie voorzichtig van de tulpenmuur gehaald en tussen 16 en 17 u afgegeven aan personeel van een woonzorgcentrum in de buurt. Het betreft WZC Kanunnik Triest in Melle, WZC Craeyenhof in Zwijndrecht, WZC Villa Rosa Sint-Truiden, WZC Sint Augustinus in Halle en WZC Deken Darras in Tielt. Dat leidde tot heel veel blije gezichten. “Het is leuk om onze bewoners en medewerkers eens extra in de bloemetjes te kunnen zetten”, vertelde een enthousiaste Koen Calleeuw, directeur Kanunnik Triest in Melle. Alles gebeurde in veilige omstandigheden.

Tulpen voor WZC Villa Rosa in Sint-Truiden
Tulpenboeketten om te schenken in het woonzorgcentrum

Info over voorjaarsbloeiers vind je op groenvanbijons.be.

Groen van bij ons is onderdeel van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing) en promoot bloemen en planten van de Vlaamse sierteeltsector.