Uitnodiging officiële opening grondwitloofseizoen op 7 oktober 2018 te Zemst

Zoals u wellicht weet is het grondwitloof van oudsher een typisch Vlaamse seizoensgroente. Deze delicatesse, die anno 2018 nog aangeboden wordt door een 110-tal grondwitlooftelers in Vlaanderen, wordt door menig consument gesmaakt van september tot eind mei. Zemst behoort tot één van de pioniersgemeenten rond Brussel waar het grondwitloof als lekkernij ambachtelijk geteeld wordt.

Vandaag wil de vzw dit samen met de gemeente Zemst, provincie Vlaams Brabant het witte goud in de kijker stellen. Dit zal gepaard gaan met een aantal gidsbeurten door de plattelandsgidsen die het grondwitloof van wortel tot bord zullen toelichten, boogschieten voor jong en oud, huifkartochten, voorstellen witlooffietsroute, witloofwandelroute, sprinkasteel, Brabants volksmuziek,… en een hapje en een tapje.
Om de trouwe en nieuwe consumenten attent te maken op de start van het grondwitloofseizoen, organiseert Zemst (Weerde) samen met de vzw Brussels Grondwitloof de zevende editie van de officiële opening van het grondwitloofseizoen.
Deze officiële opening vindt plaats op zondag 7 oktober 2018 op een unieke locatie in de Hauwlandweg 1-3 in Weerde. De persvoorstelling vindt plaats tussen 11.00 en 13.00 u.

Programma:
U wordt onthaald vanaf 10.45 u. en het programma start om 11 u. met enkele toespraken van een aantal prominente gasten zoals de burgemeester Bart Coopman, de voorzitter Frans Van Meldert, alsmede Monique Swinnen en Tom Dehaene, beiden gedeputeerden van Vlaams Brabant, en de hoofdman van de boogschuttersgilde Graaf Thibault d’Ursel.

Rond 12u. openen de prominenten officieel het Brussels grondwitloofseizoen door het doorknippen van het lint, het uithalen van de eerste krop, een korte rondleiding en een boogschot naar het grondwitloof.

Tussen 12 u. en 13.00 u. wordt u uitgenodigd op de receptie met streekbieren van de brouwerij Haacht en met enkele grondwitloofhapjes.
Dit officiële gedeelte wordt afgesloten rond 13 u en wordt vanaf dan opengesteld voor het grote publiek.

U wordt vriendelijk uitgenodigd op deze officiële opening van het grondwitloofseizoen.
Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen op info@grondwitloof.be of op het nummer 0472/358 357 voor 30 september 2018.

Namens de vzw Brussels Grondwitloof en de sponsors
Frans Van Meldert
Voorzitter

Download documenten