Vlaamse sierteelt presenteert zich aan Frans publiek

Frankrijk is een van de belangrijkste afzetmarkten voor Vlaamse sierteeltproducten. Daarom trok VLAM samen met AVBS naar de 31e editie van de Franse sierteeltvakbeurs Salon du Végétal in Angers. 5 exposanten kleurden de Vlaamse groepsstand en presenteerden opnieuw hun topproducten.

Over de beurs
483 exposanten uit 12 verschillenden landen presenteerden hun innovatieve producten en diensten aan klanten en prospecten. 54% van deze exposanten boden planten aan. De overige 46% leverde diensten. In totaal bezochten zo’n 12.366 bezoekers de beurs. Het publiek bestond uit producenten (28%), tuinaannemers (26%), jongplant-producenten (23%) en retailers (23%). Het merendeel van de bezoekers komt uit Frankrijk. De beurs stond dit jaar in teken van “Gardens in Town” met een focus op groen in de stad. Ook werd het beursplan drastisch aangepast waardoor de Vlaamse stand in een nieuwe hal kwam te staan, samen met andere buitenlandse bedrijven en floristenbedrijven.

VLAM en AVBS namen deel met een nieuwe stijlvolle stand, waarin 5 exportbedrijven hun eigen ruimte kregen om hun producten te presenteren en hun handelscontacten te ontmoeten. Ook was er plaats voorzien om de producten samen te etaleren aan de achterwand van de stand. Vooraf werd er geadverteerd in verschillende Franse vakbladen om de Belgische deelname te benadrukken.

Nieuwe stand
De gloednieuwe groepsstand werd in Essen voor het eerst opgesteld. Ze werd goed onthaald door de exporteurs. De toegankelijkheid, openheid en het strakke design sprongen in het oog. De standhouders pronkten met hun producten in een opvallende stand die duidelijk de Vlaams-Belgische herkomst etaleerde.

De Belgen doen het goed!
Dit jaar nam een Belgisch bedrijf deel aan Innovert, de noviteitenwedstrijd. Hortibreed nam deel met de nieuwe azalea-collectie ‘Lime’. Kenmerkend aan deze collectie is dat de bloemen van de planten “Lime Green”, “Lime Peach” en “Lime Vintage” steeds een groene kleurschakering vertonen, gecombineerd met een andere kleur. Een prijs zat er jammer genoeg niet in maar de selectie voor de prestigieuze award was evenwel een knappe prestatie.

 

Download documenten