VLAM duikt in zee met Q-Beach House

Wie is er niet verlekkerd op een ijskoud glas melk, een lekkere milkshake of de geur van vers gebakken pannenkoeken op een frisse zomerochtend?

VLAM blijft verrassen met de campagne “Geniet van elk moment. Geniet van melk.”, en verstevigt zo de reputatie van melk als vertrouwd en veelzijdig product voor elke dag, voor elk moment. Op die manier wil VLAM 20-35-jarigen nog meer inspiratie bieden om zelf aan de slag te gaan met melk en melkproducten.

VLAM X Q-Beach House

Dit jaar gaat VLAM tijdens de zomermaanden in zee met Q-Beach House en laat iedereen genieten van melk in vele variaties: op de kaart van Q-Beach House zal een Q-coffee pronken met een verwenbordje van vijf heerlijke desserts van bij ons, aangeboden door VLAM. Nu de terrassen terug open mogen wordt het dus uitkijken naar een mooie zomer aan het Q-Beach House, waar zon, zee, strand én de beste muziekplaten je in volle vakantiestemming brengen.

Een heerlijk ijsje met aardbeien

Klaar om te genieten van een goeie babbel, een heerlijke verwenkoffie en fenomenale dessertjes? Kom zeker eens langs in Oostende! Het Q-Beach House is geopend van zaterdag 26 juni tot en met dinsdag 31 augustus, van 10u tot 22u tijdens de week en van 8u tot 22u tijdens het weekend.

Met onze klassieke dessertjes op basis van melk trekken we je mee, helemaal terug naar de onbezorgde kindertijd waar we allemaal van dromen. Er zal keuze zijn uit vijf dessertjes: mini-eclair, flan met crumble, chocolademousse, rijsttaart en panna cotta met advocaat.

Alvast aan het watertanden? Het wordt enkel maar beter! Er worden ook activatiemomenten voorzien waarop je kan genieten van gratis ‘Instagramwaardige’ bubblewaffles, gemaakt met lekkere melk van bij ons. Spring hiervoor zeker eens binnen in het Q-Beach House op woensdag 7 juli, zaterdag 24 juli en zondag 1 augustus van 14u tot 16u.

Als absolute afsluiter wordt op donderdag 19 augustus, tijdens het programma van Q-DJ Vincent Fierens, een poging ondernomen om het wereldrecord «grootste wafel bakken» te verbreken. Benieuwd of het Vincent lukt? Luister dan tussen 15u en 19u naar Q-Music of kom het zelf live ervaren!

Nu al zin om deze overheerlijke dessertjes thuis te maken? Deze 2 receptjes krijg je alvast! Ontdek ze ook op lekkervanbijons.be, of volg «Melkmoment» op Facebook en Instagram!

PANNA COTTA VAN YOGHURT MET AARDBEIEN

VOOR 6 PERSONEN
(VOOR)BEREIDINGSTIJD : 20 MIN. + 4 UUR

INGREDIËNTEN:
150 g fijne suiker / 600 ml volle melk / 4 gelatineblaadjes / zeste van 2 limoenen / 3 el limoensap / handvol basilicum blaadjes + extra om af te werken / 200 g volle yoghurt / 100 g mascarpone / 250 g aardbeien / 2 el amandelschilfers, geroosterd / zonnebloemolie

BEREIDING:

1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de melk met suiker en zeste van limoen op een laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.

2. Scheur de basilicumblaadjes grof en voeg, samen met de uitgeknepen gelatineblaadjes, bij de melk. Roer goed tot de gelatine is opgelost. Laat wat afkoelen.

3. Klop de yoghurt met de mascarpone los. Giet de zoete melk door een zeef bij het yoghurtmengsel en druk de basilicum uit. Giet er het limoensap bij en roer goed door.

4. Vet panna cotta vormpjes in met olie. Giet er het yoghurtmengsel in, dek af met plastic folie en zet minstens 4 uur in de vriezer.

5. Snijd de aardbeien in partjes. Zet de potjes omgekeerd op de borden en laat de panna cotta er langzaam uit glijden.

6. Schep er de aardbeien over en werk af met de extra basilicumblaadjes en de amandelschilfers.

Chocolademousse

Chocolademousse

VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 15 MINUTEN

INGREDIËNTEN:
200 g chocolade / 200 g eiwit / 150 g suiker / 200 ml room / 4 muntblaadjes /water / 12 frambozen

BEREIDING:

1. Breek de chocolade in een steelpan met dikke bodem en doe er een klein scheutje water bij. Laat de chocolade op een laag vuurtje smelten. Klop intussen het eiwit stijf met de suiker en klop de room half op.

2. Haal de chocolade van het vuur, laat even afkoelen en roer er dan de room door. Spatel ten slotte voorzichtig het eiwit door de mousse voor een extra luchtig resultaat.

3. Giet de chocolademousse in glazen of kommetjes en zet in de koelkast om af te koelen. Versier met enkele framboosjes en een takje verse munt.

ZUIVEL, EEN DANKBAAR BASISPRODUCT

Zuivel is en blijft erg populair bij Vlamingen. Zuivelproducten maken volgens een ruime meerderheid onder hen onmiskenbaar deel uit van onze eetcultuur (86%), en zullen dat in de toekomst ook blijven doen (80%). Meer dan 7 op de 10 Vlamingen geven aan moeilijk zonder zuivel te kunnen (72%). Melk wordt door de meeste Vlamingen nog steeds gezien als een basisproduct dat je steeds in huis moet hebben (80%).

Zuivel wordt regelmatig gebruikt in Vlaamse huishoudens: een Vlaming gebruikt gemiddeld 3,9 keer per dag een zuivelproduct. Vlamingen vinden zuivel vooral veelzijdig (92%), lekker (88%), kwaliteitsvol (87%) en gezond (84%). Daarnaast worden zuivelproducten door ruim acht op tien Vlamingen (82%) als natuurlijke en authentieke producten beschouwd die voor iedereen (74%) zijn. 3 op 5 Vlamingen (62%) zeggen bovendien dat zuivel consumeren gelijk staat aan genieten.

Bron: Zuiveltracking 2021 (online kwantitatief onderzoek bij 600 Vlamingen 18+, met een focus op 18 tot 30-jarigen, door iVox in opdracht van VLAM)

EUROPESE COFINANCIERING
Dit event van VLAM kadert in een informatie- en promotieprogramma met Europese cofinanciering. Het programma is een initiatief van het European Milk Forum en loopt van 2019 tot 2021. Het wordt uitgevoerd met partners uit Nederland, Frankrijk, Denemarken en Ierland.