VLAM nam deel aan ongewone INTERPOM 2021

De 20ste editie van INTERPOM met als thema 'Let's reconnect the potato chain' kwam last minute toch in het gedrang door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen omwille van Covid-19. Doordat vakbeurzen onder het handelsprotocol vallen, kon de beurs alsnog doorgaan op 28, 29 en 30 november 2021 in Kortrijk Xpo mits het naleven van enkele richtlijnen: mondmaskerplicht bovenop Covid Save Ticket-controle en geventileerde hallen. Er waren zo’n 300 bedrijven aanwezig, waaronder VLAM.

Foto VLAM-stand

Ongewone editie

Interpom werd in 2020 verschoven naar november 2021 omwille van Covid-19. Echter, de pandemie zorgde er opnieuw bijna voor dat de beurs niet kon doorgaan. Na het overlegcomité op vrijdag 26 november, konden Kortrijk Xpo en de deelnemers aan Interpom opgelucht aan de slag gaan.

Interpom 2021 klokte uiteindelijk af op 11.768 bezoekers. Dit is fors minder dan de editie in 2018, toen meer dan 19.000 bezoekers afzakten naar de beurs, maar rekening houdend met de onzekere situatie en het moeilijke internationale verkeer, beschouwt Belgapom, de organisator van Interpom, de beurs als geslaagd. Vooral bezoekers uit Nederland, Duitsland en landen buiten Europa waren dit jaar afwezig.

Acties VLAM op Interpom

VLAM communiceerde op de stand voornamelijk over de acties van de afgelopen twee jaar. Zo kwam het groeiend succes van de website Lekkervanbijons.be aan bod, konden bezoekers meer te weten komen over de communicatiecampagnes voor verse en verwerkte aardappelen en deelde VLAM opnieuw pootgoedkalenders en receptenboekjes uit. Bovendien konden geïnteresseerde bedrijven die zich met passie inzetten om lekker lokale producten te produceren zich ook inschrijven om ‘ambassadeur Lekker van bij ons’ te worden en naar huis gaan met gratis promomateriaal. VLAM voorzag ten slotte ook een walk-in seminarie over het verbruik van aardappelen tijdens de coronapandemie.

Zicht op stand met partnerorganisaties

Vertegenwoordiging van ABS, Boerenbond en ILVO op VLAM-stand

Op de VLAM-stand was traditiegetrouw ook plaats voor beroepsfederaties ABS en Boerenbond. Beide organisaties maakten drie dagen tijd om te praten met hun leden en te communiceren over toekomstige acties.

Ook ILVO was vertegenwoordigd op de VLAM-stand. Zij namen van de gelegenheid gebruik om enkele van hun initiatieven in de verf te zetten. Zo is er de B2BE Facilitator en het Klimrekproject, een klimaattraject voor onder meer akkerbouwers met aardappelen in het teeltplan

In 2022 staat de beurs gepland op 27, 28 en 29 november in Kortrijk Xpo.