VLAM pakt uit met breed productpallet in Dubai

Begin oktober zette VLAM opnieuw de troeven van onze groenten en fruit in de kijker op de internationale vakbeurs World of Perishables in Dubai, een van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze hub voor het Midden-Oosten is een groeiende importmarkt. Samen met VLAM gingen ook Pacbelimex, Coöperatie Hoogstraten en BelOrta er op zoek naar opportuniteiten voor onze Belgische producten.

162 standhouders uit 31 landen presenteerden tijdens WOP Dubai hun specialiteiten aan de meer dan 4000 bezoekers uit 82 landen. De beurs verwelkomde negen landenpaviljoenen: Australië, België, China, Frankrijk, Marokko, Moldavië, Maleisië, Griekenland en Portugal, waarbij vooral de ruime Chinese delegatie opvallend was.

De VLAM-stand pakte uit met een ruime producttentoonstelling om de bezoekers te laten kennismaken met het rijke aanbod aan Belgische groenten en fruit. Zowel klassieke producten als specialiteiten kwamen aan bod, inspelend op de brede interesse uit die regio. VLAM liet de bezoekers ook actief kennismaken met de smaken van onze producten en nodigde daarvoor een chef-kok uit die doorlopend hapjes voor de bezoekers klaarmaakte.

Deze beursdeelname van VLAM kaderde in de Europese campagne ‘Premium quality, perfect taste – Straight from the heart of Europe’. Vanaf volgend jaar focust de exportpromotie van VLAM zich op andere regio’s, waarbij opnieuw op Europese subsidies gerekend kan worden.

Download documenten