VLAM trakteert en inspireert tijdens Horeca Expo

Verse seizoensproducten van bij ons vallen steeds meer in de smaak. Daarom wil VLAM op Horeca Expo de horecaprofessional inspireren om meer aan de slag te gaan met lokale producten. Met een eigen stand ‘Lekker van bij ons’, vleesproducenten die graag hun passie voor hun product delen met chefs en een drieledig randprogramma kijkt VLAM enthousiast uit naar Horeca Expo.

Inspiratie en traktaties op de stand van Lekker van bij ons
Om de horecaprofessional te inspireren aan de slag te gaan met lokale producten, is VLAM ook dit jaar aanwezig op Horeca Expo in Flanders Expo Gent. Op de Lekker van bij ons-stand, nummer 8314 in hal 8, trakteert VLAM de horecaprofessional op heerlijke hapjes van bij ons met rund- en varkensvlees. Bezoekers krijgen er ook de kans om kennis te maken met de producenten en te ontdekken welke passie er schuilt achter dat heerlijke stukje vlees van bij ons.
VLAM bundelde voor horecaprofessionals ook inspirerende recepten doorheen de seizoenen, inclusief bijhorende biertips. Vraag dus zeker op de stand ook naar het inspirerende receptenboekje met lekkers van bij ons.
De horecaprofessional die op maandag 18 november een bezoekje brengt aan de stand en een korte enquête invult, wordt daarbovenop beloond met een streekgebonden verrassing in een Lekker van bij ons-draagtas.
VLAM wil chefs ook actief inspireren en uitdagen en organiseert in de demonstratiekeuken van Horeca Expo workshops en wedstrijden met de vis van het jaar, kazen van bij ons en varkensvlees:

Maandag 18/11/2019, 13u30 – 17u30
Finale Viskok van het jaar 2020
Op maandag 18 november van 13u30 tot 17u30 vindt de finale van Viskok van het jaar 2020 plaats in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Flanders Expo Gent. Vijf finalisten strijden er om de titel van Viskok van het jaar. Om te winnen moeten ze de jury verbluffen met hun recept met de vis van het jaar, de wijting (zie persbericht).

Dinsdag 19/11/2019, 15u30 – 16u30
Jan Audenaert van D’Oude Pastorie verrast met Kazen van bij ons
Kazen van bij ons zijn heerlijke, lokale producten met zeer uiteenlopende karakters. Door hun lokale karakter en uiteenlopende smakenpallet raken klanten er steeds meer door gecharmeerd en men kan er culinair heel wat kanten mee uit. Om horecaprofessionals te inspireren met de verrassende mogelijkheden van Kazen van bij ons, nodigde VLAM sterrenchef Jan Audenaert van d’Oude Pastorie uit om aan de slag te gaan met enkele kazen van eigen bodem.
Op dinsdag 19 november van 15u30 tot 16u30 trakteert sterrenchef Jan Audenaert van d’Oude Pastorie het publiek op verrassende gerechten met kazen van bij ons. Sabine Goethals is gastvrouw van dit event en helpt u te ontdekken waarom Kazen van bij ons een absolute must zijn op de menukaart. Plaats van afspraak is de demonstratiekeuken van Horeca Expo.

Woensdag 20/11/2019, 11u30 – 12u30
Jong Keukengeweld gaat de strijd aan tegen food waste tijdens spannende battle
Duurzaamheid en milieu winnen steeds meer aan belang en ook VLAM werkt hier bewust rond. Om horecaprofessionals te inspireren bewuster om te gaan met voedselverspilling, daagt VLAM vier chefs van Jong Keukengeweld uit om meer te doen met varkensvlees.
Benieuwd welke Jong Keukengeweld-chef het beste kan overtuigen met zijn no food wastegerecht met varkensvlees? De strijd wordt gevoerd op woensdag 20 november in de demonstratiekeuken van Horeca Expo in Gent, en wordt in goede banen geleid door Peter Van Asbroeck. Vier Jong Keukengeweld-chefs nemen het live tegen elkaar op: Francesca Sterckx (Mistinguett), Davy Devlieghere (Bistro Julien), Stijn Audenaert (Restaurant VOS) en Bart Gils (Resto Signatuur). Volg hun spannende battle op woensdag 20 november van 11u30 tot 12u30 en proef zelf hoe lekker een buitengewoon stukje varkensvlees kan zijn.

Download documenten