Winnaar “Beste Buurt van Vlaanderen 2021” gehuldigd

Op 25 september wordt de Weefschoolstraat in Ruiselede in de bloemetjes gezet. Deze buurt wint de wedstrijd “Beste Buurt van Vlaanderen 2021”, een initiatief van KUFB en Groen van bij ons.

Op 25 september is het Vlaanderen Burendag. De Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB) en Groen van bij ons (VLAM) geven extra glans aan deze dag met de wedstrijd “Beste Buurt van Vlaanderen”.

Koen Van Malderen, directeur van KUFB : “We zijn ervan overtuigd dat een goede buur(t)werking onze samenleving veel kan bijbrengen. Het gaat niet alleen over samenhang maar ook onderwerpen als veiligheid, duurzaamheid, ondernemerschap, ….komen aan bod. Burendag is de ideale dag om de dagelijkse inzet van je buren te belonen. Een bosje bloemen of een plantje kan wonderen doen.”

Er zijn vier genomineerden voor “Beste Buurt van Vlaanderen 2021”.

1) De buurderij in Hogen (Geetbets): een heel mooi initiatief waar buren en boeren elkaar wekelijks ontmoeten. Steeds tijd voor een korte babbel en zoveel meer.

2) Den Hoek in Neerlinter: buren komen op regelmatige basis samen en organiseren leuke buurtfeesten. Elf leuke buren zetten zich volledig in voor de ganse buurt.

3) Rubensveld in Opwijk: Buren zetten zich in voor verduurzaming van de wijk. Samen staan ze in voor de dagelijkse zorg van de buurt.

4) Weefschoolstraat in Ruiselede: regelmatige samenkomsten in de wijk zorgen voor een goede samenhang. De mix jong-ouder werkt perfect.

De genomineerde buurten zijn alle een voorbeeld voor onze samenleving.

De winnaar is de Weefschoolstraat in Ruiselede. Die mag zich de “Beste Buurt van Vlaanderen 2021” noemen.

De vier genomineerde buurten worden op zaterdag 25 september ter plaatse gehuldigd. Alle buren worden letterlijk in de bloemen geplaatst en krijgen een leuk aandenken.