Bewust winkelen

“Lokaal lekkers wordt geassocieerd met versheid, joie de vivre, kwaliteit en vriendelijker voor het milieu.”


Bio-Planet, onderdeel van Colruyt Group, is een duurzame supermarkt met 31 winkels én een eigen webshop bij Collect&Go. Je kan er terecht voor al je (h)eerlijke boodschappen: verse biologische groenten en fruit, vlees en veggie, kaas en wijn, brood en beleg, ecologische verzorgings- en schoonmaakproducten, enzovoort. Bio-Planet kiest haar producten met zorg: alleen wat met respect voor mens en milieu gemaakt is, komt in de rekken.

Lokaal verhaal?

Bio-Planet kiest zoveel mogelijk voor Belgische, lokale producten. In de rekken vind je dan ook vaak producten uit de streek, uit een straal van 25 km rond de winkel. “We nemen onze rol op als supermarkt om lokale producten uit de buurt te promoten en nationaal op de kaart te zetten”, vertelt Ruth Evenepoel, marketing manager bij Bio-Planet. “We blazen dit jaar trouwens 20 kaarsjes uit: het is mooi om te zien dat ook onze lokale leveranciers met ons meegegroeid zijn, dankzij de afzetmarkt in onze winkels.”

Bio-Planet zet dan ook al lang in op win-winsituaties met verschillende partners. “We gaan vaak in zee met lokale ondernemers, landbouwers of start-ups: bij ons vinden ze een plek om hun product aan de man te brengen. Zo hebben we een project met een Belgische sojateler, een verwerker die er sojaburgers en van maakt, en Bio-Planet die ze op haar beurt aanbiedt in de winkel. Zo is de cirkel rond.”

Ambassadeurs van lokaal lekkers?

“We hebben heel wat Belgische groenten en fruit in ons gamma. Ons varkens- en rundvlees is ook 100% Belgisch: het zijn echte topproducten. Hetzelfde geldt voor ons zuivelaanbod dat grotendeels uit Belgische lekkernijen bestaat, zoals geitenkaas van De Volle Maan of kaas van Het Hinkelspel.”

“Lokaal eten spreekt veel mensen aan, en het is de eerste stap richting bewuster consumeren. Lokaal wordt geassocieerd met versheid, joie de vivre, kwaliteit en vriendelijker voor het milieu. Onze ecologische voetafdruk wordt steeds belangrijker. Bio-Planet neemt haar engagement op voor de planeet.”

 

 

Deel ook je verhaal

Ben je ambassadeur en wil je je werk graag in de kijker zetten? Stuur ons dan een mail met een korte omschrijving van je activiteiten en hoe jij lokaal lekkers in de schijnwerpers plaatst.

Ik stel me kandidaat