Brouwerij Palm

“Dankzij dit initiatief zien we een kans om de fierheid van de Vlaming voor ‘voeding van bij ons’ te vergroten. Het geeft herkenbaarheid aan ons eigen verhaal als brouwer."


Swinkels Family Brewers overkoepelt Palm & De Hoorn in Steenhuffel en Brouwerij Rodenbach in Roeselare. De roots in Steenhuffel gaan terug tot 1706 en in Roeselare tot 1821, maar dat verhindert de brouwerij niet om nieuwe bieren te creëren en te lanceren – integendeel. Iedereen kent wellicht Palm en Rodenbach, maar de kruisbestuiving tussen marktkennis en authentieke brouwexpertise inspireert: hun traditie en knowhow vormen de perfecte hefboom voor succesvolle innovaties zoals Cornet, Rodenbach FruitAge en Estaminet Refined Lager.

Waarom lokaal?

“Respect voor het brouwersvak en kwaliteit dragen wij hoog in het vaandel”, vertelt Peter Buelens, PR & Communication Manager bij Brouwerijen Palm, De Hoorn & Rodenbach. “We zijn een voorvechter voor de erkenning van streekgebonden bierstijlen; al sinds 2008 steunt onze brouwerij het label ‘Vlaams Streekproduct’ van VLAM. Dat label staat niet alleen garant voor de streekeigenheid, ook de grondstoffen, het brouwprocédé en het rijpingsproces zijn de basis voor de erkenning. Het draagt fundamenteel bij om onze typisch Vlaamse producten op de kaart te zetten en onder de aandacht van de consument te brengen.”

Waarom ambassadeur?

“We zijn fier om de eerste ambassadeur te mogen zijn. Onze Vlaamse voedingsindustrie verdient een sterk label: dankzij dit gezamenlijk initiatief zien we een kans om de fierheid van de Vlaming voor ‘voeding van bij ons’ te vergroten. Het geeft herkenbaarheid aan ons eigen verhaal als brouwer, rond lokale productie, vakmanschap, kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en de passie van onze medewerkers. Het is knap dat dit project door 31 partners wordt gedragen: zo vinden Vlaamse producten, via de distributie én de horeca, vlotter de weg van bij de producent tot bij de consument!”

 

 

Deel ook je verhaal

Ben je ambassadeur en wil je je werk graag in de kijker zetten? Stuur ons dan een mail met een korte omschrijving van je activiteiten en hoe jij lokaal lekkers in de schijnwerpers plaatst.

Ik stel me kandidaat