Voor wie?

Wat beleef je in Historium Brugge?

Gezin bezoekt Historium Brugge

In het Historium stap je terug in de tijd, naar de Brugse middeleeuwen met Jan van Eyck. Je kunt er op verschillende manieren zien hoe Brugge bruiste tijdens de Gouden Eeuw, aan de hand van nieuwe en vooruitstrevende technologieën.

Je volgt in de Historium Story het boeiende verhaal van Jan van Eycks leerjongen aan de hand van film, decors en speciale effecten. In de Historium Virtual Reality maak je een indrukwekkende virtuele vlucht langs de middeleeuwse architectuur. Tot slot kun je de Historium Tower beklimmen en genieten van een uniek 360° uitzicht over de hedendaagse stad. Een niet te missen uitstap voor het hele gezin!

Lees meer op de website van Historium Brugge ((opent in nieuw venster)).

Voordeelprijs tickets

Tickets zijn geldig van 24 februari tot en met 31 december 2022 en geven toegang tot Historium Story, Historium Virtual Reality en Historium Tower.

 • Kinderen onder 5 jaar: gratis (geen ticket nodig)
 • Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: 10,20 euro (normale prijs: 26,50 euro)

Let wel: kinderen onder 6 jaar krijgen geen toegang tot de Historium Virtual Reality.

Praktische informatie

 • Waar: Markt 1, 8000 Brugge
 • Wanneer: van 24 februari tot en met 31 december 2022
 • Openingsuren: Historium Brugge is elke dag open, ook op zon- en feestdagen

Opgelet: er gelden specifieke maatregelen omwille van het coronavirus. Raadpleeg voor je bezoek de website van Historium Brugge ((opent in nieuw venster)).

Hoe bestellen?

Voordelige toegangstickets aankopen: procedure voor klanten van de vzw Sociale Dienst ((opent in nieuw venster)).

Goed om te weten:

 • Je kunt maximaal 5 kortingsvouchers per gerechtigd gezin bestellen. Alleen bij een grotere gezinssamenstelling wordt hier een uitzondering op gemaakt.
 • De kortingsvouchers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.
 • Stap 1

  Je bestelt voordelige toegangsvouchers via PlusPas. Filter op de webpagina van PlusPas op categorie ‘acties / event in de kijker’. Selecteer ‘Historium Brugge’ en volg de instructies onderaan de pagina. Je kunt onmiddellijk betalen. Hulp nodig? Klik bovenaan op ‘Vragen?’.

  Met dit ticket kun je je aanmelden bij de kassa van Historium Brugge en krijg je toegang tot Historium Story, Historium Virtual Reality en het torenbezoek.

  Heb je geen toegang tot de webpagina van PlusPas? Vraag dan een nieuwe PlusPas-kaart met toegangscode aan:

Banner sociale dienst