Gedaan met laden. U bevindt zich op: Meer bloemen voor bijen met Maya Over week van de bij

Meer bloemen voor bijen met Maya

“Week van de Bij” viert zijn 10de editie met een bij-zondere gast: Maya De Bij! Studio 100 zet hiermee de schouders onder de ambitie van de Vlaamse overheid, en werkt mee aan een betere leefwereld voor bijen. Met een infovideo, single, clip en een krantje vol bijentips, knutsel- en kookactiviteiten, spelletjes en opdrachten informeert Maya De Bij jong en oud over deze missie.

 

Maya viert 10 jaar Week van de bij

Studio 100 maakte voor “Week van de Bij” een video om de boodschap “Meer bloemen voor bijen” kracht bij te zetten.

In Vlaanderen zijn er meer dan 400 soorten bijen die door vele bloembezoeken de bloemen bestuiven. Hierdoor kunnen we genieten van fruit zoals kersen en appelen, en groenten zoals courgettes en paprika’s. Het gaat echter niet goed met de bij. Door de afname van groene zones en wildgroei, en de toename van het gebruik van pesticiden, slankt ook het voedselaanbod van bijen.

Inhoud is aan het laden

Maya viert feest met het nieuwe liedje "Hoera"

De bescherming van de bij, onze prachtige natuur en de biodiversiteit zijn thema’s die centraal staan in de wereld van Maya De Bij. In haar nieuwste single ‘Hoera’ viert Maya alle bijen, en zingt ze over hoe nuttig bijen zijn voor onze voedselproductie.

Inhoud is aan het laden

Mayakrant

Studio 100 en Week van de Bij vieren samen feest! Wie is er uitgenodigd? Waar stuurt Maya haar uitnodigingen heen? Wat is de dresscode? Wat staat er op het menu? Dit alles en heel veel andere bij-zondere tips lees je in de eerste editie van de Mayakrant!

Download de Mayakrant

Studio 100 viert mee met Week van de Bij