Als u voor de eerste keer inlogt bij de online applicatie ((opent in nieuw venster)) en zowel u als uw organisatie nog niet bekend zijn in de online applicatie, dan moet u de organisatie en de organisatieverantwoordelijke registreren.

Om uw organisatie en de organisatieverantwoordelijke te registreren hebt u het volgende nodig:

  • uw eID (+ pincode) of uw federaal token voor burger
  • uw ondernemingsnummer en/of vestigingsnummer

In het tabblad ‘Organisatiebeheer’ vult u het ondernemingsnummer in. U krijgt nu de keuze om een vestiging te kiezen, of u kunt ervoor kiezen zich te registreren met alleen een ondernemingsnummer. Klik op ‘Ga verder’.

Een aantal gegevens worden automatisch ingevuld, omdat er via het ondernemingsnummer/vestigingsnummer een koppeling gemaakt wordt naar KBO (kruispuntbank voor ondernemingen). Een aantal velden zijn blanco: die moet u invullen. De velden met een * zijn verplicht in te vullen.

De gegevens die geladen worden vanuit de KBO, kunnen niet door u of door ons gewijzigd worden in de online applicatie. Wijziging is alleen mogelijk door contact op te nemen met de KBO.

Let op: als uw organisatie geregistreerd werd met een ondernemingsnummer én een vestigingsnummer, dan worden de gegevens van de vestiging uit de KBO overgenomen.

U vult alle gegevens aan en klikt op ‘Registreer organisatie’ om de organisatie te registreren, of u klikt op ‘Opzoeken ander vestigingsnummer’ om te annuleren.

De organisatie is nu geregistreerd. U krijgt via het onderstaande scherm de vraag om de organisatieverantwoordelijke te registreren. U vult daar de gegevens van de persoon in van wie het eID in gebruik is voor de registratie van de organisatie. Op die manier wordt een correcte koppeling gelegd tussen de gegevens (naam en voornaam) in de online applicatie en het rijksregisternummer (eID).

De organisatieverantwoordelijke is de persoon die juridisch verantwoordelijk is voor de organisatie. Als de zonet geregistreerde persoon niet de juridisch verantwoordelijke is, kan dat gewijzigd worden door achteraf de juridisch verantwoordelijke toe te voegen met zijn rijksregisternummer. De rol van de persoon die oorspronkelijk geregistreerd werd als organisatieverantwoordelijke, wordt dan automatisch vervangen door de rol ESF verantwoordelijke. U vult de gegevens aan en klikt op ‘Registreer Verantwoordelijke’.

U kunt de werkbaarheidscheques en de verhoging kmo-portefeuille nu online aanvragen volgens dit stappenplan.