Gedaan met laden. U bevindt zich op: Tab Metatags Tabs (verticaal)

Tab Metatags

Je kunt zelf mee bepalen hoe een pagina gepresenteerd wordt op sociale media. Het is niet verplicht om de metatags in te voeren: als je het niet doet, worden deze gegevens door de socialemediakanalen automatisch gegenereerd.

Gebruik

Tab Metatags is beschikbaar voor:Tab Metatags niet beschikbaar voor:
ArtikelContact
E-loketEscalatiepunt
JourneyVraagcollectie
NieuwsberichtWebsite
Organisatiehub
Product
Vraag
Verhaal
Thema
Topic
Topicsubpagina

Opbouw

Open graph: Titel

Hier kun je een andere titel ingeven die getoond wordt op sociale media. Als je de titel niet aanpast zie je gewoon de titel van de pagina. Titels die lang zijn kunnen afgekapt getoond worden. Het is goed om deze info hier in te korten, dat presenteert mooier.

Open graph: Beschrijving

Hier kun je een korte beschrijving geven die getoond wordt op sociale media. Als je het niet aanpast krijg je hier de eerste paar regels te zien van de pagina. Meestal wordt de tekst dan midden in een zin afgekapt. Het is ook hier interessant om zelf te bepalen wat je hier toont: namelijk de belangrijkste info in plaats van de eerste regels van de pagina.

Open graph: Afbeelding

Dit is de afbeelding die getoond wordt wanneer je de pagina post op sociale media. Door hier een beeld toe te voegen kan je je post visueel aantrekkelijker maken zodat mensen sneller geneigd zijn om door te klikken naar je pagina.

Afbeelding koppelen aan een hub

Als je een afbeelding koppelt aan een hub via de tab Metatags, nemen alle pagina’s onder die hub automatisch de afbeelding over. Het gele overheidslogo is dan niet meer de default voor die pagina’s.

Zit je met een pagina onder je hub waarbij je liever een ander beeld ziet? Dat kan. Het blijft gewoon mogelijk om aan elke pagina een afbeelding te koppelen in de tab Metatags.

Voorbeeld

Bericht op sociale media waarbij de tab Metatags niet is ingevuld.

Bericht op sociale media waarbij de tab Metatags wel is ingevuld.

Ingevulde velden in de tab Metatags: