Gedaan met laden. U bevindt zich op: De job van je leven en een leven naast je job

De job van je leven en een leven naast je job

De Vlaamse overheid heeft niet enkel oog voor wat er leeft in de samenleving, maar heeft ook oog voor haar medewerkers. We investeren niet alleen in een gezond evenwicht tussen werk en privé, maar ook in een fijne werkomgeving. En die werkomgeving: dat kan voor heel wat functies zowel thuis, onderweg als op kantoor zijn.

Inhoud is aan het laden

Kies waar en wanneer je werkt

Bij de Vlaamse overheid krijg je zelf de vrijheid om, uiteraard binnen de mogelijkheden van je specifieke job en de afspraken binnen jouw organisatie, te kiezen wanneer je werkdag start en eindigt. We werken immers met glijdende werkuren.

Daarnaast bepaal je ook waar je werkt. Dat kan op één van de diverse werkplekken op kantoor zijn, maar als je functie zich ertoe leent en je voldoende beschikbaar blijft voor burgers en collega’s kan je ook één of meerdere dagen per week vanuit je favoriete koffiebar of van thuis uit werken. Daarnaast kan je ook terecht in één van onze provinciale kantoorgebouwen zoals deze in Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt. Je kiest je werkplek op basis van je activiteiten: we werken activity based. Voor een brainstormingsessie of een teammeeting kom je bijvoorbeeld naar kantoor. Wil je iets bespreken met je collega, kan je ook kiezen voor één van onze koffiebars. Voor concentratiewerk of administratie denk je misschien eerder aan thuiswerken of een concentratiecockpit. Of je werkt eerst thuis om dan naar kantoor te komen voor een meeting later op de dag.

Onze kantoorgebouwen

Je denkt misschien dat werken bij de Vlaamse overheid steeds vanuit een kantoor in Brussel is. Dat klopt niet helemaal. We hebben functies verspreid over heel Vlaanderen. Het kan daarom goed zijn dat je aan de slag gaat in één van onze grote kantoorgebouwen in Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven of Hasselt of één van onze buitendiensten.

Je woon-werkverkeer

Je kan naar je werk met het openbaar vervoer of met de fiets verplaatsen. Elk groot kantoorgebouw van de Vlaamse overheid beschikt over een fietsenstalling en douches om je op te frissen. Je krijgt kan bovendien een fietsvergoeding aanvragen. Wie met het openbaar vervoer komt, krijgt dit van de werkgever terugbetaald.

Wie zich moet verplaatsen van het ene kantoorgebouw naar het andere, kan een dienstwagen of dienstfiets reserveren.

Verlof en extra's

Als voltijdse medewerker bij de Vlaamse overheid krijg je 35 vakantiedagen per jaar en ben je vrij tussen kerst en Nieuwjaar.

Bovendien wordt er voor kinderen tussen 3 en 14 jaar vakantieopvang geregeld in de grotere kantoren van de Vlaamse overheid.

Klaar om te solliciteren?

Bekijk onze vacatures of blijf op de hoogte via onze vacaturenieuwsbrief.

Toen ik deeltijds wilde gaan werken, is daar een oplossing voor gezocht en gevonden. Daardoor kon ik werk en gezin blijven combineren.
Portret van laborant.

Jürgen Baert (41)

Laborant bij het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (Melle)

Werken voor de Vlaamse overheid biedt veel voordelen: aangename werkuren, een goed loon, genoeg vakantiedagen,... De werkvoorwaarden zijn dus meer dan in orde.
portret van vrouw

Uschi Cop (28)

Beleidsmedewerker Jeugd- en kinderrechtenbeleid op de afdeling Jeugd (Brussel)