Onze teams zijn divers: jong, oud, man, vrouw, holebi, transgender, hooggeschoold, laaggeschoold. Iedereen krijgt bij ons dezelfde kansen of je nu werknemer, jobstudent, stagiair of sollicitant bent. Zo wil de Vlaamse overheid een voorbeeld zijn voor alle burgers en organisaties op het gebied van gelijke kansen en diversiteit.

Wil je graag bij de Vlaamse overheid komen werken? Dat kan! We zoeken steeds vaste werknemers, stagiairs en jobstudenten om onze ‘Bonte Bende’ te vervoegen. Bekijk onze vacatures(opent in nieuw venster) en schrijf je in voor de vacaturenieuwsbrief.

Diversiteit en gelijke kansen bij de Vlaamse overheid

Personeelsleden van buitenlandse herkomst en personeelsleden met een handicap of chronische ziekte zijn vandaag nog ondervertegenwoordigd bij de Vlaamse overheid. Daarom voeren de Vlaamse Diversiteitsambtenaar en de dienst Diversiteitsbeleid een actief beleid om mensen uit deze kansengroepen aan te trekken.

Op de webpagina van de dienst Diversiteitsbeleid(opent in nieuw venster) vind je meer informatie over het gelijkekansen- en diversiteitsplan van de Vlaamse overheid, de verschillende kansengroepen (personen met een handicap of chronische ziekte, buitenlandse herkomst, andere seksuele voorkeur of seksuele identiteit,..).

Zij kozen al voor een job bij de Vlaamse overheid

Deze collega's vertellen over hun ervaringen. Lees hun getuigenissen

Topvrouwen voor topjobs

In de podcast Topvrouwen gaat schrijfster Dalilla Hermans in gesprek met vier topvrouwen bij de Vlaamse overheid: Julie Bynens, Patricia De Clercq, Helga Coppen en Marleen Evenepoel. Aan de hand van vijf afleveringen krijg je een unieke inkijk in hun loopbaan en hoor je hoe zij de weg vonden naar de top.

Denk jij na over een volgende stap in je loopbaan of heb je de ambitie om ooit te solliciteren voor een topfunctie? Of ben je gewoon benieuwd naar het leven van zo’n topambtenaar? Luister dan naar de podcastreeks Topvrouwen, gemaakt door het Agentschap Overheidspersoneel, en laat je inspireren door vier vrouwelijke topambtenaren bij de Vlaamse overheid.

Lees meer over de podcast

Solliciteer voor een topfunctie(opent in nieuw venster) of schrijf je in op de mailing specifiek voor topvacatures(opent in nieuw venster)

Veelgestelde vragen