Onze teams zijn divers: jong, oud, man, vrouw, holebi, transgender, hooggeschoold, laaggeschoold. Iedereen krijgt bij ons dezelfde kansen of je nu werknemer, jobstudent, stagiair of sollicitant bent. Zo wil de Vlaamse overheid een voorbeeld zijn voor alle burgers en organisaties op het gebied van gelijke kansen en diversiteit.

Wil je graag bij de Vlaamse overheid komen werken? Dat kan! We zoeken steeds vaste werknemers, stagiairs en jobstudenten om onze ‘Bonte Bende’ te vervoegen. Bekijk onze vacatures(opent in nieuw venster) en schrijf je in voor de vacaturenieuwsbrief.

Diversiteit en gelijke kansen bij de Vlaamse overheid

Personeelsleden van buitenlandse herkomst en personeelsleden met een handicap of chronische ziekte zijn vandaag nog ondervertegenwoordigd bij de Vlaamse overheid. Daarom voeren de Vlaamse Diversiteitsambtenaar en de dienst Diversiteitsbeleid een actief beleid om mensen uit deze kansengroepen aan te trekken.

Op de webpagina van de dienst Diversiteitsbeleid(opent in nieuw venster) vind je meer informatie over het gelijkekansen- en diversiteitsplan van de Vlaamse overheid, de verschillende kansengroepen (personen met een handicap of chronische ziekte, buitenlandse herkomst, andere seksuele voorkeur of seksuele identiteit,..).

Zij kozen al voor een job bij de Vlaamse overheid

Deze collega's vertellen over hun ervaringen. Lees hun getuigenissen

Topvrouwen voor topjobs

De Vlaamse overheid streeft naar 40 procent vrouwen, zowel in middenkaderfuncties als in topfuncties. Om ook vrouwen aan te moedigen om te solliciteren voor een topfunctie, lanceerde de Vlaamse overheid een reeks getuigenissen van vrouwen die bij de Vlaamse overheid al een leidinggevende functie bekleden. Vanuit hun ervaring willen zij een inspirerend voorbeeld zijn voor andere vrouwen.

Lees hun verhalen

Solliciteer voor een topfunctie(opent in nieuw venster)

Veelgestelde vragen