Gedaan met laden. U bevindt zich op: Werken als beleidsmedewerker bij de Vlaamse overheid

Werken als beleidsmedewerker bij de Vlaamse overheid

Werken bij de Vlaamse overheid, dat is vooral een job uitoefenen met een maatschappelijke meerwaarde. Dat is in de functie van beleidsmedewerker niet anders. Je werkt rechtstreeks mee aan het beleid van het Vlaanderen van morgen, en dat in een zeer diverse functie. Jeugd- en kinderrechten, hulp- en dienstverlening aan gedetineerden of milieu-integratie, … Als beleidsmedewerker zijn er talloze mogelijkheden. Je mag rekenen op een gevarieerde job met veel uitdagingen.

Een aantal collega’s getuigen graag over hun job!

foto in natuur van man
© Jokko
Ik vind het geweldig om plannen om te zetten in de realiteit, zeker als het gaat om een samenwerking tussen vele partners die op het einde allemaal tevreden zijn. Ambtenaren vandaag de dag doen hun werk met heel veel passie, zeker in de natuur- en milieusector. Vergeet dus dat beeld van de suffe ambtenaar!
portret van man

Steven Van Onckelen

Beleidsmedewerker Milieu-integratie, Economie en Infrastructuur bij het Departement Omgeving

Mijn job is heel gevarieerd. Ik volg het jeugd- en kinderrechtenbeleid op en ben coördinator voor het onderzoek op de afdeling Jeugd. Daarnaast werk ik mee aan het traject Jeugdwerk in de Stad over de maatschappelijke uitdagingen waarmee steden geconfronteerd worden. We zetten ook stevig in op kinderrechten. Het Vlaamse jeugdbeleid is gewoon enorm belangrijk. We kijken erop toe dat de Vlaamse overheid de noden van kinderen en jongeren in de specifieke beleidsdomeinen integreert. Anderzijds zorgen we ervoor dat die doelgroep beschermd wordt door het kinderrechtenverdrag. Mijn takenpakket is dus echt heel ruim. Ik doe elke dag iets anders.
portret van vrouw

Ushi Cop

Beleidsmedewerker Jeugd- en kinderrechtenbeleid op de afdeling Jeugd bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Elke dag verdiep ik me in andere thema’s en domeinen. De ene dag heb ik onderhandelingsgesprekken met een nieuwe partner die een sociaal-cultureel project wil organiseren, de volgende dag bespreek ik met de directie hoe we voor een veilige werkcontext voor de medewerkers kunnen zorgen.
portret van ambtenaar

Eleni De Roeck

Beleidscoördinator hulp- en dienstverlening aan gedetineerden bij de gevangenis van Oudenaarde (Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin):

Als ik vertel aan mensen dat ik beleidsmedewerker (jurist) Organisatie en Werking Lokale Besturen ben, krijg ik soms de reactie: Regelgevingen schrijven, is dat niet saai? Ik geef toe, het is soms heel juridisch-technisch, maar als jurist heb ik daarvoor gestudeerd natuurlijk. Ik vind het net heel uitdagend om samen met andere leden van de werkgroep een goede regeling uit te schrijven, waarbij we de huidige regeling trachten te verbeteren. Regelgeving schrijven is naast bezig zijn met taal ook een beetje wiskunde en logica, want van zodra je een artikel in een decreettekst wijzigt heeft dat effect op andere artikelen. Het is ook vaak creatief nadenken over oplossingen om een regeling sluitend neer te schrijven.
Portret van ambtenaar

An Van Herck

Beleidsmedewerker (jurist) Organisatie en Werking Lokale Besturen bij het Agentschap Binnenlands Bestuur