Gedaan met laden. U bevindt zich op: Als student kwam ik op een leuke dienst terecht waar ik de kans kreeg om zelfstandig te werken

Als student kwam ik op een leuke dienst terecht waar ik de kans kreeg om zelfstandig te werken

Ik kreeg een goede begeleiding en ik had echt het gevoel dat ik ook zelf iets voor mijn collega's kon betekenen.
KM

Kirsten Mariën

Dienstencentrum Personeelsadministratie (Agentschap Overheidspersoneel, Brussel)

Kirsten kwam 2 jaar geleden bij de Vlaamse overheid terecht via een vakantiejob bij het Selectiecentrum (Agentschap Overheidspersoneel). Het beviel haar zo goed, dat ze de zomer nadien gewoon terugkwam. Vandaag is ze bij de Vlaamse overheid aan de slag als dossierbehandelaar bij het Dienstencentrum Personeelsadministratie.

Vakantiejob als eerste ervaring

"Als student kwam ik op een leuke dienst terecht waar ik de kans kreeg om zelfstandig te werken. Ik kon er proeven van het werk en zo een eerste werkervaring opdoen. Na mijn master overheidsmanagement zag ik een vaste job bij de Vlaamse overheid dus wel zitten."

"De overheid en haar werking vind ik heel interessant. Het is ook leuk om de dingen die ik op de universiteit geleerd heb, in de praktijk te brengen. En dat kon al tijdens mijn vakantiejob. Een meerwaarde voor mezelf, maar ook voor de organisatie." Dankzij haar studie overheidsmanagement had Kirsten een frisse en ruimere blik op de werking van de Vlaamse overheid. Dat werd bij het Selectiecentrum waar ze als jobstudent werkte dan ook sterk geapprecieerd. "Ik kreeg er een goede begeleiding. Ik kon er met vragen over mijn thesis bij de collega's terecht. En ik had echt het gevoel dat ik ook zelf iets voor mijn collega's kon betekenen."

Zelfstandig werken en mensen helpen

Vandaag houdt Kirsten zich in haar vaste job als dossierbehandelaar bezig met het controleren, behandelen en registreren van verlofaanvragen, ziektedagen, loopbaanonderbrekingen, en dergelijke meer. Ze zorgt er dus onder meer voor dat alle personeelsleden zonder problemen verlof of loopbaanonderbreking kunnen nemen.

Ze beantwoordt ook vragen van personeelsleden van de Vlaamse overheid. Dit vindt Kirsten één van de leukste dingen in haar job, mensen helpen: "Als er een vraag binnenkomt, ga ik zelfstandig op zoek naar een oplossing. Het is een heel fijn gevoel als ik die mensen kan helpen en hen een antwoord kan bieden."

Het werk is veelzijdig en uitdagend: "Ik leer elke dag nieuwe dingen bij, want er komen ook steeds andere vragen aan bod. De ene keer moet ik bijvoorbeeld opzoeken of iets overeenstemt met de regelgeving, de andere keer moet ik mensen informeren over een bepaald verlofstelsel."

Het feit dat ze deel uitmaakt van 'het grote geheel' vindt Kirsten heel interessant, ook de mogelijkheden die je als personeelslid krijgt, apprecieert ze. "Het is heel leuk en interessant om te werken voor zo'n grote organisatie als de Vlaamse overheid. Je krijgt veel vrijheid in je job, maar je moet toch ook wat verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Zo kan je van thuis uit werken, maar moet je er uiteraard wel voor zorgen dat je werk ook op tijd af is. De Vlaamse overheid stimuleert bovendien interne mobiliteit en dat vindt ze dan ook een groot voordeel: "als ik uiteindelijk nood heb aan een nieuwe uitdaging, dan kan ik dat hier en dat is fijn om te weten."

Veel voordelen voor nu en later

De gebouwen in de Brusselse Noordwijk zijn zeer vlot te bereiken met het openbaar vervoer; zo begint Kirsten elke dag uitgerust en zonder stress aan haar dag. Kirsten had niet meteen rekening gehouden met de voordelen van een job bij de Vlaamse overheid, maar is achteraf toch zeer enthousiast: "De Vlaamse overheid doet inspanningen om de balans tussen werk en privé in evenwicht te houden. Zo is er tijdens schoolvakanties opvang voor kinderen, kan je van thuis uit werken en heb je een mooi aantal verlofdagen. Als ik later kinderen heb, kan dat zeker van pas komen."

Ook zin in een boeiende vakantiejob bij de Vlaamse overheid? Ontdek het aanbod aan vacatures voor jobstudenten(opent in nieuw venster).