Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vlaamse overheid lanceert campagne over woningpas Nieuwsberichten van Wonen in Vlaanderen

Vlaamse overheid lanceert campagne over woningpas

Nieuwsbericht
24 april 2023

De energiecrisis die we hebben doorgemaakt, herinnerde ons nogmaals aan het maatschappelijk en individueel belang van energiezuinig wonen. Om de burger hierbij te helpen, legt de Vlaamse overheid niet alleen de focus op verschillende premies voor de energiezuinige renovatie van een woonst, maar herlanceert ze vandaag ook de campagne ‘woningpas: het digitale paspoort van uw woning’.

Campagne om bekendheid woningpas op te schalen

Door de woningpas(opent in nieuw venster) uit te bouwen, vereenvoudigt de Vlaamse overheid het renovatieproces voor de verbouwer. Woningpas bundelt namelijk relevante informatie over uw woning en perceel die bij de overheid gekend is, o.a. het EPC-label, aanwezige isolatie en installaties, uitgevoerde renovatiewerken waarvoor u een premie ontving, relevante bodeminformatie, informatie over de woningkwaliteit, de watervoorziening en riolering, de mobiscore, de overstromingsgevoeligheid van uw woning of perceel en stedenbouwkundige vergunningen. Woningpas bevat ook een tool waarmee u zelf uw energiescore kunt berekenen, de klimaatbestendigheid van uw perceel en een woningkwaliteitswijzer waarmee u de kwaliteit van uw woning kunt checken. Daarnaast vindt u in uw woningpas een overzicht van nodige attesten bij (ver)koop, (ver)huur, (ver)bouw en een overzicht van beschikbare premies voor aanpassingswerken aan uw woning. U kunt uw woningpas ook zelf aanvullen met een handige digitale kluis of uw paspoort delen met anderen.

Meer en meer Vlaamse woningeigenaars hebben al de weg naar hun woningpas gevonden. In 2021 werd woningpas zo’n 162.297 keer geraadpleegd. In 2022 was dit maar liefst 407.506 keer. En tijdens de eerste drie maanden van 2023 werd woningpas zo’n 152.818 geraadpleegd. Woningpas wint aan bekendheid, maar het kan zeker nog beter. Daarom lanceert de Vlaamse overheid een nieuwe mediacampagne om de woningpas nog meer bekendheid te geven. De drie weken durende campagne loopt van 24 april 2023 tot 15 mei 2023 op sociale media, YouTube en via displaybannering op verschillende websites. Ontdek de ondersteunende informatie en documentatie op de webpagina Campagnemateriaal Woningpas.

Meer informatie

De ontwikkeling van woningpas is een samenwerking tussen het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA), het Departement Omgeving, Wonen in Vlaanderen en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). U kunt uw woningpas eenvoudig raadplegen via de website woningpas(opent in nieuw venster) door in te loggen met uw e-ID of via de itsme®-app.

Wilt u meer informatie over woningpas? Dan kan u daarvoor terecht op de informatiepagina over de woningpas.