Gedaan met laden. U bevindt zich op: Aanpassingen geconventioneerde verhuur/budgethuur Nieuwsberichten van lokaal woonbeleid

Aanpassingen geconventioneerde verhuur/budgethuur

Nieuwsbericht
27 maart 2024

Op 8 maart 2024 bekrachtigde de Vlaamse Regering een decreet waarin onder meer wijzigingen staan over budgethuren. De Vlaamse Regering legde nu de verdere contouren vast in twee besluiten van de Vlaamse Regering die ze op 22 december 2023 voor de eerste keer principieel goedkeurde. Op 15 maart 2024 keurde de Vlaamse Regering een besluit van de Vlaamse Regering een tweede keer principieel goed.

Je leest op de pagina Aanpassingen geconventioneerde verhuur/budgethuur: ontwerpbesluiten meer over de wijzigingen over:

  • Bijzondere doelgroepen

  • Lokale binding

  • Gemeentelijke reglementen

  • Omgevingsvergunning

  • Beroep

Deze ontwerpbesluiten zijn nog niet definitief en kunnen nog wijzigen. We houden u op de hoogte. De bedoeling is dat de bepalingen voor de bijzondere doelgroepen en het gemeentelijk reglement in werking treden midden mei 2024, de voorrangsregel voor lokale binding op 15 september 2024.

Lees alle informatie op de aparte webpagina aanpassingen geconventioneerde verhuur/budgethuur: ontwerpbesluiten: Aanpassingen geconventioneerde verhuur/budgethuur: ontwerpbesluiten.