Gedaan met laden. U bevindt zich op: Brief, visitekaartje, envelop en badge niveau 1 Huisstijlrichtlijnen

Brief, visitekaartje, envelop en badge niveau 1

Voor corporate drukwerk zijn er huisstijlafspraken binnen de Vlaamse overheid. Een overzicht.

Naakt logo op corporate drukwerk

Op corporate drukwerk gebruik je een naakte variant van het themalogo ofwel in de hoofdkleur ofwel in 92 % zwart. Alle naakte themalogo’s zijn minstens 15 mm hoog.

Formulieren

Sjablonen voor formulieren vind je op het heerlijk helder luik van Vlaanderen Intern.

Brief

De gele balk is het meest typerende grafische element dat in alle zakelijke communicatie van niveau 1 terugkomt.

De gekleurde balk wordt voorgedrukt op het briefpapier in een pantonekleur. De enveloppen worden gedrukt in één pantonekleur en zwart.

Het projectteam Merkbeleid kan voor je organisatie sjablonen voor enveloppes en brieven ontwikkelen waarbij het venster voor de envelop links staat. Neem daarvoor contact op met merkbeleid@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

De brief wordt recto/verso afgedrukt. Daardoor staat er op de achterzijde van het tweede blad geen gele balk. Als het entiteitslogo, de contactgegevens en het corporate logo in het Wordsjabloon zijn opgenomen, dan wordt alleen het corporate logo op het volgblad afgedrukt.

De naam van de organisatie staat links bovenaan (15 mm van de bovenkant en 20 mm van de linkerkant), in Flanders Art Sans of Serif Medium en Regular, hoofdletters, 20 pt., 92% zwart, interlinie 18 pt.

De gegevens van de afzender komen 7,5 mm daaronder in Flanders Art Sans Regular. 10 pt., 100% zwart en 13,5 pt. interlinie. De URL is bold.

De Vlaamse overheid heeft 1 postadres dat verschilt van je fysiek bezoekadres. Om verwarring te voorkomen, worden geen adresgegevens opgenomen bij de contactgegevens in het briefsjabloon. Wanneer je een adres wilt vermelden voor een afspraak of briefwisseling, dan gebeurt dat in de doorlopende tekst van de brief.

De inhoud van de brief 35 mm van de linkerkant en 90 mm van de bovenkant, zodat de gegevens van de geadresseerde genoeg ruimte hebben. De tekst is gezet in Flanders Art Sans, 100% zwart, 11 pt. interlinie.

Het tekstblok eindigt rechts op 15 mm van de bladrand en 45 mm onderaan.

Links onderaan staat het corporate logo. Het logo is 15 mm hoog (slash-hoogte). Het staat op 20 mm van de linkerkant en op 15 mm van de onderkant (tekst als basis).

Het tekstkader op het volgblad heeft links een marge van 20 mm en rechts 15 mm. Bovenaan begint het tekstkader op 45 mm van de bladrand en onderaan eindigt het tekstkader op 45 mm van de bladrand. Het logo staat op dezelfde plaats als het logo op het voorblad.

Envelop Amerikaans formaat, A5, A4 staand en liggend

Technische specificaties:

  • de 100% gele balk staat 10 mm van de zijkant en 10 mm van de vouwlijn van de klep
  • de gekleurde balk is altijd 2,5 mm breed
  • tussen de balk en de tekst (100% zwart) is er altijd een spatie van 4 mm
  • de balk heeft de lengte van de entiteitsnaam + contactgegevens, deze is dus variabel
  • het corporate logo is 15 mm hoog (slashoogte), staat onderaan op 10 mm van de linkerzijde en de tekst van het logo staat op 10 mm van de onderzijde.

Bovenaan op elke envelop vinden we op 10 interlinie of 5 mm spatie onder het entiteitslogo de gegevens van de entiteit. Het entiteitslogo staat op 10 mm van de bovenkant en de gele balk op 10 mm van de linkerkant. Het entiteitslogo staat in Flanders Art, 100% zwart, 12 pt. met 11 pt. interlinie.

De Vlaamse overheid heeft 1 postadres dat verschilt van je fysiek bezoekadres. Om verwarring te voorkomen, wordt op de enveloppen enkel het postadres vermeld.

De tekst is gezet in Flanders Art Sans. Bij enveloppen is de vermelding van de afdeling facultatief, zo hoeft niet elke afdeling met hetzelfde adres voor aparte enveloppen te zorgen. Als de afdeling wordt vermeld, dan is dat in Medium, net als de vermelding ‘postadres’ en ‘Vlaamse overheid’. De postadresgegevens staan in Regular en het webadres in Bold. Alle tekst staat 100% zwart, 9pt. met 10 pt. interlinie.

Technische specificaties van een A3-envelop

  • de gekleurde balk staat op 15 mm van de zijkant en op 15 mm van de vouwlijn van de klep
  • de gekleurde balk is 3,2 mm breed
  • tussen de balk en de tekst (100% zwart) is er altijd een spatie van 5,5 mm
  • entiteitslogo heeft korps 15, de adresgegevens korps 12
  • de balk heeft de lengte van de entiteitsnaam + contactgegevens: hij is dus variabel
  • het corporate logo staat onderaan op 15 mm van de linkerzijde en de tekst van het logo staat op 15 mm van de onderzijde.
  • het corporate logo is 19 mm hoog

Visitekaartje

Visitekaartjes hebben een breedte van 85 mm en een hoogte van 55 mm. Dat is een standaardformaat. Alle typografie op het visitekaartje staat in Flanders Art Sans of Flanders Art Serif.

Entiteitslogo: regular en medium, 92% zwart, 10 pt., 9 pt. interlinie.

Naam: regular, 92% zwart, 10 pt., 8 pt. interlinie. Normaal gezien kan de naam op één regel. Als dat niet kan mag de familienaam op een tweede regel.

Functie: regular, 75% zwart, 8 pt., 9pt. interlinie. Ook hier mogen twee regels gebruikt worden. De functie staat volledig in kapitalen.

Afdeling: medium, 75% zwart, 8 pt., 11pt. interlinie.

Gegevens: regular, 75% zwart, 8 pt., 9 pt. interlinie. De ‘T’, de ‘F’ en de ‘M’ zijn bold en 92% zwart. Het e-mailadres is Regular, 75% zwart 8 pt., 11 pt. interlinie. De URL is bold, 7 pt. 9 pt. interlinie, 92% zwart.

De Vlaamse overheid heeft 1 postadres dat verschilt van je fysiek bezoekadres. Om verwarring te voorkomen, vermeld je enkel het bezoekadres op naamkaartjes met de tekst ‘bezoekadres’.

Er is ook een sjabloon voor een tweetalig naamkaartje. Dat sjabloon is te verkrijgen via merkbeleid@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

Badges

Personeelsbadge

De personeelsbadge is altijd op niveau 1. D.w.z. de gekleurde balk is altijd geel. De badge heeft een breedte van 85 mm en een hoogte van 55 mm. Dat is een standaardformaat. Alle typografie op de badge staat in Flanders Art Sans.

Het corporate logo is 13 mm hoog.

Naam: 100% zwart, Flanders Art Sans Medium, 10 pt, interlinie 12 pt

Achternaam: 100% zwart, Flanders Art Sans Medium kapitalen, 10 pt, interlinie 12 pt

Personeelsnummer: 75% zwart, Flanders Art Sans Medium, 9 pt, interlinie 12 pt

Bezoekersbadge

De badges hebben een breedte van 85 mm en een hoogte van 55 mm. Dat is een standaardformaat. Alle typografie op de badge staat in Flanders Art Sans.