Gedaan met laden. U bevindt zich op: Gemeente zonder gemeentehuis Blikvangers

Gemeente zonder gemeentehuis

Naar het gemeentehuis trekken als dat geen meerwaarde biedt? Nee, burgers en ondernemers verkiezen een gemeente die de klok rond online bereikbaar is. Waar ze met een klik op de muis hun dossier inkijken en transacties uitvoeren. Waar ze een persoonlijk gesprek voeren via videochat. Zonder verplaatsing, zonder tijdverlies, zonder gedoe. Maar waar ze altijd welkom zijn op het gemeentehuis als ze dat wensen.

Inhoud is aan het laden

Meer dan ooit digitaal

Met het subsidieprogramma Gemeente zonder gemeentehuis ondersteunt Vlaanderen lokale besturen die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening efficiënter en klantgerichter te maken.

De eerste oproep werd geopend in september 2021, de laatste oproep liep tot 30 september 2022.

Resultaten

In totaal kregen 61 aanvraagdossiers groen licht voor subsidiëring. Die projecten beogen een verbetering van de:

  • innovatieve dienstverlening aan burgers, ondernemers en verenigingen,
  • digitale participatie om burgers beter te raadplegen, te adviseren, te laten (mee)beslissen
  • werkplek van de toekomst zodat medewerkers van de gemeente op decentrale locaties dicht bij de burger aan de slag kunnen.

Sinds de zomer van 2022 stromen previews van de eerste voorlopige resultaten binnen. De eerste toepassing, met directe impact voor de burger, trad in werking in november 2022!

Geïnteresseerd?

Bekijk op de website van Gemeente zonder gemeentehuis welke projecten goedgekeurd werden. Je krijgt er ook info over de vooruitgang van de projecten, en welke inzichten en kennis ze opgeleverd hebben.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met gzg@vlaanderen.be.