Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nummerplaten

Nummerplaten

Uw voertuig moet voorzien zijn van een kentekenplaat of nummerplaat om toegelaten te worden tot het verkeer op de openbare weg. Er bestaan verschillende nummerplaten die elk beantwoorden aan een specifieke situatie, zoals de Europese, nationale of commerciële nummerplaat.

Commerciële nummerplaten

Op 1 Januari 2021 treedt de gewijzigde wetgeving rond de Belgische commerciële – de zogenaamde groene – nummerplaten en nationale nummerplaten in werking.

De commerciële plaat (ook wel proefrittenplaat, handelaarsplaat of beroepsplaat genoemd) is bedoeld voor professionals in de automobielsector.

De commerciële plaat heeft een mosgroene kleur op een retroreflecterende witte achtergrond. De kentekenplaat bestaat uit 3 letters gevolgd door 3 cijfers.

Commerciële platen van het formaat x-Zzx-xxx met geldigheidsticker 2021 blijven nog tot eind 2021 geldig. Nieuwe platen kunnen niet meer gebruikt worden om een voertuig voor te rijden voor technische keuring.

Ontdek alle informatie rond de nieuwe commerciële nummerplaten.

Nationale plaat

De nationale plaat is bedoeld voor elke natuurlijke of rechtspersoon in België en is verbonden aan een voertuig om op het Belgische grondgebied gedurende een periode van 20 opeenvolgende kalenderdagen de bepaalde formaliteiten te vervullen.

Ontdek alle informatie rond de nieuwe nationale nummerplaten.