Inschrijven voor de toelatingsexamens arts en tandarts

U moet zich online inschrijven voor de toelatingsexamens arts, tandarts en dierenarts Inschrijven kan vanaf 1 maart 2023 tot en met 15 mei 2023. Het is niet mogelijk om na de deadline nog in te schrijven. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Leerlingen uit het vijfde jaar secundair onderwijs

De organisatie vraagt aan leerlingen uit het 5de jaar secundair onderwijs om zich niet in te schrijven voor de toelatingsexamens. Uw bewijs van gunstige rangschikking is namelijk alleen geldig als u ten laatste op 30 september van datzelfde kalenderjaar een diploma secundair onderwijs behaalt. -Als u toch zou deelnemen en gunstig gerangschikt zijn, moet u het jaar erop opnieuw gunstig gerangschikt zijn (wanneer u wel aan de diplomavoorwaarde voldoet) om te kunnen inschrijven voor de opleiding.

Wat kunt u wel doen? Deelnemen aan de proefexamens(opent in nieuw venster). De proefexamens bevatten alle examenvragen van de toelatingsexamens in 2021 en 2022. De proefexamens blijven het hele jaar online beschikbaar. U legt dit proefexamen digitaal van thuis uit af in hetzelfde platform als de deelnemers van het toelatingsexamen. Dit proefexamen bevat zowel de examenvragen van het onderdeel KIW, als de examenvragen van het onderdeel GC en blijft op de website staan. Deze zomer worden ook proefexamens met de examenvragen van de toelatingsexamens arts, tandarts en dierenarts 2023 toegevoegd.

 • Stap 1

  Een account aanmaken op het digitaal platform van de toelatingsexamens arts en tandarts

 • Stap 2

  Inschrijven voor (een van de) toelatingsexamens

 • Stap 3

  Het inschrijvingsgeld betalen

 • Stap 4

  Bevestiging van inschrijving per mail

 • Stap 5

  Uitnodiging