Gedaan met laden. U bevindt zich op: Inschrijven voor de toelatingsexamens arts, tandarts en dierenarts

Inschrijven voor de toelatingsexamens arts, tandarts en dierenarts

Om deel te mogen nemen aan de toelatingsexamens arts, tandarts en dierenarts moet u zich op voorhand inschrijven en inschrijvingsgeld betalen. 

Inschrijven voor de toelatingsexamens arts en tandarts

U moet zich online inschrijven voor de toelatingsexamens arts, tandarts en dierenarts(opent in nieuw venster). Inschrijven kan vanaf 1 maart 2024 tot en met 15 mei 2024 om 12u ‘s middags. Het is niet mogelijk om na de deadline nog in te schrijven. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Leerlingen uit het vijfde jaar secundair onderwijs

De organisatie vraagt aan leerlingen uit het 5de jaar secundair onderwijs om zich niet in te schrijven voor de toelatingsexamens. Uw bewijs van gunstige rangschikking is namelijk alleen geldig als u ten laatste op 30 september van datzelfde kalenderjaar een diploma secundair onderwijs behaalt. -Als u toch zou deelnemen en gunstig gerangschikt zijn, moet u het jaar erop opnieuw gunstig gerangschikt zijn (wanneer u wel aan de diplomavoorwaarde voldoet) om te kunnen inschrijven voor de opleiding.

Wat kunt u wel doen? Deelnemen aan de proefexamens(opent in nieuw venster). Die bevatten examenvragen van vorige toelatingsexamens. De proefexamens blijven het hele jaar online beschikbaar. U legt dit proefexamen digitaal van thuis uit af in hetzelfde platform als de deelnemers van het toelatingsexamen. Dit proefexamen bevat zowel de examenvragen van het onderdeel KIW, als de examenvragen van het onderdeel GC en blijft op de website staan.

 • Stap 1

  Een account aanmaken op het digitaal platform van de toelatingsexamens arts en tandarts

  Dit is momenteel nog niet mogelijk
 • Stap 2

  Inschrijven voor (een van de) toelatingsexamens

  Nadat u een account hebt aangemaakt kunt u zich inschrijven. U kunt deelnemen aan 1, 2 of 3 toelatingsexamens, maar u moet dan wel voor alle examens apart inschrijven en voor elk examen inschrijvingsgeld betalen.

  Personen met een functiebeperking (vb. dyslexie, dyscalculie, ...) kunnen gebruikmaken van specifieke ondersteunende maatregelen(opent in nieuw venster). U kunt deze aanvragen bij uw inschrijving.

 • Stap 3

  Het inschrijvingsgeld betalen

  De betaling gebeurt online tijdens de laatste stap van de inschrijving. Uw inschrijving is enkel geldig als het inschrijvingsgeld op tijd op de rekening van de examencommissie staat. Hou er rekening mee dat dit 1 tot 3 werkdagen kan duren, ook als u online betaalt. De uiterste ontvangstdatum is 15 mei 2024.

  U kunt het betaalde inschrijvingsgeld niet terugvorderen. Ook niet als u niet deelneemt of verhinderd bent. Hebt u per ongeluk te veel betaald of te laat? Dan wordt het wel teruggestort.

  Als u al betaald hebt voor het examen arts kunt u dit bedrag niet gebruiken voor het examen tandarts of dierenarts (of omgekeerd).

 • Stap 4

  Bevestiging van inschrijving per mail

  Na inschrijving ontvangt u per mail een bevestiging dat u officieel bent ingeschreven. Hebt u geen e-mail ontvangen? Controleer dan eerst of u de betaling wel correct hebt uitgevoerd. Daarna kunt u contact opnemen met de organisatie.

 • Stap 5

  Uitnodiging

  In aanloop naar het examen krijgt u een e-mail met praktische informatie over het examen en de uitnodigingsbrief.