Premies voor sanitair

Een goede sanitaire installatie kan het comfort van uw woning aanzienlijk verhogen. Er zijn ook milieuvriendelijke alternatieven voor warm water, bijvoorbeeld een zonneboiler.

De Vlaamse overheid geeft verschillende premies voor werken aan sanitaire installaties:

  • Als u werken aan de sanitaire installaties (badkamer, toilet,...) uitvoert in een woning die minstens 30 jaar oud is, kan uw investering in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Deze premie is afhankelijk van uw inkomenssituatie. Vier categorie├źn van verbouwingswerken komen hiervoor in aanmerking, waaronder werken aan het sanitair.
  • Als u werken aan de sanitaire installaties (badkamer, toilet,...) uitvoert in een woning die minstens 25 jaar oud is, kan uw investering in aanmerking komen voor de verbeteringspremie. Deze premie is afhankelijk van uw inkomenssituatie.
  • Bent u 65-plus en wilt u uw badkamer aanpassen aan de noden van het ouder worden, dan kunt u mogelijk rekenen op de aanpassingspremie.
  • U kunt een premie krijgen van de netbeheerder voor de installatie van een:
  • In een aantal gemeenten is een bijkomende gemeentelijke of provinciale premie mogelijk. U kunt de gemeentelijke en provinciale premies opzoeken via ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be.

Publicaties

Energie sparen vanaf 2018? Vraag je premie aan! (1 exemplaar)

De brochure bevat een overzicht van de energiepremies en de leningen die in 2018 gelden als u energiebesparende maatregelen uitvoert: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, isolerende beglazing, zonneboiler, warmtepomp, totaalrenovatiebonus, collectieve renovatieprojecten ...

Energie sparen vanaf 2019? Vraag je premie aan (1 exemplaar)

De brochure bevat een overzicht van de energiepremies en de leningen die in 2019 gelden als u energiebesparende maatregelen uitvoert: dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, isolerende beglazing, zonneboiler, warmtepomp, totaalrenovatiebonus, collectieve renovatieprojecten ...