Gedaan met laden. U bevindt zich op: Wijziging van het protocol van Kyoto bij het VN-Raamverdrag inzake klimaatverandering. Advies SARiV

Wijziging van het protocol van Kyoto bij het VN-Raamverdrag inzake klimaatverandering. Advies SARiV

De Strategische Adviesraad internationaal Vlaanderen (SARiV) gaat akkoord met het instemmingsdecreet met de wijziging van het Protocol van Kyoto bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering. Hij benadrukt de symbolische waarde van het Kyoto-Protocol als mondiaal, juridisch bindend klimaatinstrument. Hij hoopt echter dat het ambitieniveau voor het toekomstig nieuw klimaatverdrag hoger zal liggen. De goedkeuring van het Protocol zal geen bijkomende verplichtingen met zich meebrengen voor Vlaanderen omdat het Europees klimaat- en energiepakket reeds strikter is voor Vlaanderen en België.
Publicatiedatum
September 2013
Publicatietype
Beleidsadvies
Thema's
Klimaat , Buitenlands beleid
Auteur(s)
Strategische Adviesraad internationaal Vlaanderen
Reeks
SARiV Advies 2013/21
Opmerking

De Strategische Adviesraad internationaal Vlaanderen (SARiV) vormde in de periode 2008-2014 een onafhankelijk adviesorgaan van de Vlaamse Regering. De strategische adviesraden werden per beleidsdomein opgericht in het kader van de herstructurering Beter Bestuurlijk Beleid (kaderdecreet van 18 juli 2003). Het oprichtingsdecreet van 16 mei 2007 maakte de SARiV operationeel. De Raad adviseerde de Vlaamse Regering bij de totstandkoming van haar buitenlands beleid, haar beleid inzake internationaal ondernemen, toerisme en internationale samenwerking. Hij droeg op die wijze bij tot het vormen van de beleidsvisie en de interpretatie van maatschappelijke ontwikkelingen. Hij werkte beleidsgericht zowel reactief (adviezen op vraag van de regering), als proactief en anticiperend (via eigen activiteiten en initiatiefadviezen). In de SARiV zetelden tien leden onafhankelijke leden en tien leden die werden voorgedragen door organisaties uit het maatschappelijk middenveld, telkens voor een mandaatsperiode van vier jaar.