Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuws

Jaarverslag en werkprogramma

Graag presenteren wij u ons jaarverslag van 2021.

Een terugblik op 2021 kan niet zonder een glimp te werpen op 2020, het jaar waarop de wereld plots leek stil te staan. Was 2021 dan meer van hetzelfde, van stilstand en bang afwachten? Waar we even hoopten op het feest van bevrijding – iets waarin CJSM ook wel erg bedreven is en zij dragen hier immers meer dan één steentje toe bij – werden we door het hardnekkige virus of haar varianten noodgedwongen verzocht nog even te wachten. De aanslepende crisis leidde daarnaast ook tot meer inzicht en reflectie. We zochten manieren om oefeningen op te zetten over wat er nog wel kan of wat moet volgen, we groeiden ook in de omgang met onzekerheid en onvoorspelbaarheid.

De SARC bleef in 2021 inzetten op kwalitatief en ruim geapprecieerd advieswerk. Ook in digitale tijden vinden we manieren om debat te voeren, te focussen en een bijdrage te leveren. Het was ondanks alles een erg productief jaar, met adviezen over een aantal herziene decreten en een aantal adviezen op eigen initiatief, zoals een overkoepelend governance advies voor al onze sectoren. Dit en meer kunt u verder in ons jaarverslag lezen. 

 

Daarnaast kunt u meteen een kijkje nemen in ons werkprogramma voor het jaar 2022. In dit document presenteert de SARC een overzicht van waar de adviesraad in 2022 op wenst in te zetten. Zeker in deze turbulente tijden denken wij dat het nodig is om de vinger aan de pols te houden en tegelijkertijd de lange termijn voor ogen te houden. De verschillende sectoren staan voor onwaarschijnlijk grote uitdagingen. De SARC wil hierin haar verantwoordelijkheid nemen door onder andere meer in te zetten op adviezen op eigen initiatief. We maken ook werk van een toekomsttraject: waar moet CJSM de komende jaren op inzetten? Lees verder in ons werkprogramma voor meer informatie over deze eigen initiatieven, onze doelen wat betreft dialoog en samenwerking, en de verwachte werkzaamheden in het kader van decretale verplichtingen.