Design & Build is zekerheid in bouwen

Inhoud is aan het laden

Wat verwachten we van u?

Als ondernemer:

  • stelt u het ontwerp- en bouwteam samen en stuurt het aan.
  • maakt u het voorontwerp en het dossier basisaanbesteding op.
  • verkrijgt u de nodige vergunningen of bezorgt u hiervoor de nodige informatie aan de sociale woonactor voor alle vergunningen.
  • realiseert u het project.

Het ontwerp en de uitvoering voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen van de normen en ontwerprichtlijnen voor sociale woningbouw en het Bouwtechnisch Bestek Woningbouw.

Bouwgrond en financiering

De lokale sociale huisvestingsmaatschappij is eigenaar van de bouwgrond.

De financiering en het beheer vallen onder de verantwoordelijkheid van de lokale sociale huisvestingsmaatschappij.

Lopende procedures

De raamovereenkomsten die de Wonen in Vlaanderen (VMSW) afsloot met private ondernemers liepen nog niet af. Op korte termijn is er nog geen nieuwe D&B-oproep voorzien. Van zodra er een nieuwe oproep komt vindt u op deze pagina de nodige informatie.

Vorige procedures

Van vorige D&B-procedures vindt u het bestekken een overzicht van de lauraten in volgend document: overzicht van de vorige D&B-procedures. (PDF bestand opent in nieuw venster)

Stappen als bouwheer

Sociale woonactoren die aanmelden vinden op onderstaande pagina verder instructies en stappen die ze als bouwheer bij de Design and Build-procedure moeten zetten.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van alle (Design & Build) procedures van Wonen in Vlaanderen? Schrijf u in op de nieuwsbrief.

Ook interessant