Gedaan met laden. U bevindt zich op: Uitslagen van verkiezingen in België

Uitslagen van verkiezingen in België

Na de telling van de stemmen vindt u de uitslagen voor de verkiezingen voor het Vlaams Parlement van 9 juni 2024(opent in nieuw venster) op de website Vlaanderenkiest.be. De resultaten worden per lijst en per kieskring weergegeven.

Lokale verkiezingen

beeld van een rood potlood bij een stemhokje
© ID PhotoAgency

De uitslagen voor de lokale en provinciale verkiezingen van 14 oktober 2018(opent in nieuw venster) vindt u op Vlaanderenkiest.be, alsook meer informatie over de zetelverdeling en de aanwijzing van de gemeentelijke verkozenen en hun opvolgers(opent in nieuw venster).

U vindt er ook de uitslagen van de twee voorgaande lokale en provinciale verkiezingen:

Oudere resultaten kunt u terugvinden in de verkiezingsdatabank van de federale overheid. Die site biedt de uitslagen van alle verkiezingen sinds 1848, voor zover beschikbaar (enkel resultaten per partij, geen info over individuele kandidaten):

Federale verkiezingen

De resultaten van de federale verkiezingen van 9 juni 2024(opent in nieuw venster) vindt u op de verkiezingssite van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. U vindt er ook de resultaten van eerdere verkiezingen van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat (laatste rechtstreekse Senaatsverkiezingen in 2010):

In de verkiezingsdatabank van de federale overheid kunt u de uitslagen van alle parlementsverkiezingen raadplegen en downloaden:

Europese verkiezingen

De Belgische uitslagen van de Europese verkiezingen van 9 juni 2024(opent in nieuw venster) vindt u op de federale verkiezingssite. Op de website van het Europees Parlement vindt u de resultaten voor alle lidstaten van de EU(opent in nieuw venster).

In de verkiezingsdatabank van de federale overheid vindt u de Belgische uitslagen van de Europese verkiezingen sinds 1979(opent in nieuw venster).