Kunstcampus deSingel, Antwerpen - Plaatsen van een nieuwe toneelhijsinstallatie

Bouwheer
Fonds Culturele Infrastructuur
Bedrag
€ 7.610.000,00
Aannemers
NV Elekrtotechniek & Mechanica PUTMAN Gebroeders, Everaert - Cooreman NV
Ontwerper
Theateradvies bv
Status
Opgeleverd 2018

De hijsinstallatie van de Rode Zaal van de Internationale Kunstcampus deSingel te Antwerpen was dringend toe aan modernisatie. De originele installatie werkte nog handmatig. Voor de technische bedienden was het vaak een zware klus om via stalen kabels doeken, decorelementen en spots te bedienen. Echt veilig was het ook niet, omdat men steeds moest vertrouwen op de menselijke kracht en inzicht.

Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen van de gezelschappen die er komen optreden, moest de hijsinstallatie vervangen worden door een geautomatiseerde installatie. Om deze te kunnen inpassen in de toneeltoren waren bouwkundige en technische aanpassingen aan de toneeltoren noodzakelijk.

In een eerste fase werd de originele hijsinstallatie verwijderd en werd de toneeltoren gestript. Op het zijtoneel werden nieuwe plateaus gebouwd, nieuwe trappen toegevoegd en wanden geplaatst om bergingen te creëren.

In een volgende fase werd de nieuwe geautomatiseerde hijsinstallatie toegevoegd waardoor decorstukken nu op een veel eenvoudigere manier bediend kunnen worden.

Ontdek de voor, tijdens en na foto's in de fotogalerij.