Websites en nieuwsbrieven
Bij websites is het belangrijk dat de bezoeker in één oogopslag ziet op welke site die is terechtgekomen. Bij nieuwsbrieven moet de ontvanger onmiddellijk weten over welke nieuwsbrief het gaat of van wie die afkomstig is. Het trapeziumlogo krijgt daarom in beide situaties een minder prominente plaats.
Het basisgrid voor websites en nieuwsbrieven:
- Global header van het webplatform (vraag die aan via vlaanderen.be/digitaal-vlaanderen/onze-oplossingen/mijn-burgerprofiel/global-header-en-footer).
- Titel van de site: het entiteitslogo of de naam van een product of de campagneboodschap in het Flanders Art lettertype.
- Hoofdkleur als achtergrond in de header.
- Huisstijlelementen zoals lettertype, iconen en grafische patronen in de body van de site.
- Het volle trapeziumlogo in de footer (minimumgrootte)
Doorlopende tekst en titels in nieuwsbrieven worden opgemaakt in Calibri, want systemen ondersteunen het Flanders Art lettertype niet.
Online advertenties
We creëren herkenbaarheid in alle communicatie, door ook bij online advertenties
het basisgrid van de huisstijl toe te passen. Alleen als de plaats te beperkt is, kun je
daarvan afwijken. Toevoeging van het trapeziumlogo is dan niet verplicht.
Het basisgrid voor online advertenties bevat volgende elementen:
- Trapeziumlogo links onderaan.
- Titel of campagneboodschap (plaatsing vrij te kiezen).
- Beeld (foto of illustratie).
- Het schuine vlak in een hoofdkleur, in een kleurgradatie van het logo of in wit. Als alternatief mogen ook de rechthoek of de lijnen gebruikt worden.
- Trapeziumlogo (niet verplicht wegens gebrek aan ruimte)
Socialmediaposts
Post, reel en story
Het is niet nodig om logo’s toe te voegen aan elke post. Let er echter wel op om altijd de huisstijlelementen zoals het lettertype, de iconen of de grafische patronen toe te
passen bij de vormgeving van een post.
Carrousels, reeksen en filmpjes
Plaats je meerdere afbeeldingen in één keer of post je een filmpje, werk dan met een eindpancarte. Op de eindpancarte plaats je volgens het standaardgrid het trapeziumlogo links onderaan, het entiteitslogo rechts onderaan en de url ergens in het beeld.
Presentaties
In PowerPoint maken we een onderscheid tussen:
1. titeldia
2. tussentiteldia
3. inhoudsdia
4. einddia.
De titeldia’s hanteren het basisgrid van de huisstijl en bevatten altijd:
- het trapeziumlogo (minstens 19,5 mm hoog).
- het entiteitslogo
- een URL
- het schuine vlak (12°) in een steunkleur, in een kleurgradatie van het logo of in wit. (Als alternatief mag ook de rechthoek of de lijnen gebruikt worden.)
- de titel van de presentatie (vrij te kiezen).
- een beeld (foto of illustratie) of wit vlak.
Het witte kader is niet verplicht
Titeldia
Tussentiteldia en inhoudsdia
Een tussentitel en inhoudsdia bevatten geen logo’s, maar wel de herkenbare huisstijlelementen zoals iconen, grafische patronen en het lettertype
Einddia
Teams
Op een Teamsachtergrond wijken we af van het standaardgrid door het trapeziumlogo links bovenaan en het entiteitslogo rechts bovenaan te plaatsen en niet onderaan. Op die manier is er minder kans dat het logo verdwijnt achter de persoon.
Podcasttegels
Podcasttegels
- Bij podcasttegels is er voldoende plaats om het trapeziumlogo en het entiteitslogo te gebruiken. Op die manier creëer je herkenbaarheid over de podcasts heen.
- Gebruik huisstijlelementen zoals het lettertype, de iconen, de kleuren, de iconen en de patronen om de tegel vorm te geven.