Gedaan met laden. U bevindt zich op: Certificaat in Corporate Finance

Certificaat in Corporate Finance

Opleidingsverstrekker
ICHEC
Registratienummer
ODB-0003645
Geregistreerd
op: 1 januari 2019

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Aantal uren: 108 uur

Eindbeoordeling voorzien: nee

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Doelgroep

U wilt de belangrijkste zaken, instrumenten en concepten met betrekking tot Corporate Finance kennen. Je wilt carriere maken in Corporate Finance. U bent geïnteresseerd in alle investeringsmogelijkheden in start-ups en andere projecten. U bent op zoek naar een intense en korte termijn specialisatie, onmiddellijk bruikbaar in het kader van uw professionele leven. Het certificaat is toegankelijk voor houders van een Certificaat van Financiën of een gelijkwaardig diploma van een hoger niveau of die een overtuigende beroepservaring kunnen aantonen. Onder de vereiste vaardigheden bevinden zich: het begrijpen van jaarrekeningen, de basisprincipes van bedrijfswaardering en financiële wiskunde (berekening van ROI, NPV, IRR, enz.). De aanvaarding van de aanvraag is gebaseerd op een dossier.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

Modules

Inhoud van de opleiding

Ben je geïnteresseerd in het starten van een carrière in Corporate Finance? Bent u op zoek naar een praktische en uitgebreide training, gegeven door experts op dit gebied? Wilt u de mechanica van kapitaalmarkten, fusies en overnames (M&A) begrijpen? Heeft u een bijzondere belangstelling voor financiële transacties en de verschillende methoden van bedrijfsfinanciering? Ons team van experts zal u in staat stellen om dit levendige vakgebied van de financiën onder de knie te krijgen. Wilt u uw carrière afronden met een tweede specialisatie in verband met uw professionele projecten? Ontdek de Executive Master in Finance. Weet hoe je een financieel plan moet opstellen. De methoden om projecten en bedrijven te waarderen onder de knie krijgen. Begrijp de belangen van een bedrijfsovername, verkoop of fusie. Leer hoe u een Due Dilligence proces kunt uitvoeren. Begrijpen welke mechanismen en problemen een beursgang met zich meebrengt. Het beheersen en optimaliseren van de verschillende financieringsalternatieven.