Gedaan met laden. U bevindt zich op: Se-n-Se Optiektechnieken

Se-n-Se Optiektechnieken

Opleidingsverstrekker
GO! technisch atheneum Vesaliusinstituut
Registratienummer
ODB-1003224
Geregistreerd
op: 3 april 2024

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal uren: 992 uur

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.vesaliusinstituut.be/nl/aanbod/opleidingen-voor-volwassenen/sense/optiektechnieken-7de-jaaropent in nieuw venster

Doelgroep

De opleiding kan gevolgd worden door iedereen die een diploma optiektechnieken heeft of kan aantonen elders voldoende kwalificaties en competenties te hebben verworven.

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat als u hooggeschoold bent (graduaats-, bachelor- of masterdiploma), u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

  • Vrijstelling individuele bijdrage

    Als u geen diploma secundair onderwijs hebt en u koopt voor deze opleiding een opleidingscheque aan, dan betaalt de Vlaamse overheid het volledige bedrag van de opleidingscheque.

Inhoud van de opleiding

De basisvorming Optiektechnieken kan je vervolledigen met een Se-n-Se jaar Optiektechnieken. Gedurende dit jaar worden enkele aspecten van het beroep opticien verder uitgediept. Je wordt ook verder voorbereid op de beroepsuitoefening in al zijn facetten. In dit jaar leer je de klant begeleiden in zijn of haar zoektocht naar een geschikt hulpmiddel. De toolbox van een opticien bevat immers meer dan brillen alleen. Je leert er heel wat over contactlenzen en hulpmiddelen voor slechtzienden.
In de les kleur- en stijladvies leer je de kneepjes van het vak om voor elk gezicht een prachtig montuur te selecteren. Combineer dit met de sociale vaardigheden die je aangeleerd krijgt in de les toegepaste psychologie, en je verkoopgesprek als opticien is gegarandeerd een succes. Ondertussen zijn sociale media en websites niet meer weg te denken uit de optieksector. Tijdens de les marketing leer je hoe je een aantrekkelijke uitstraling creëert voor je optiekzaak. Ben je van plan om je als zelfstandige opticien te vestigen, dan bereidt een basiskennis bedrijfsbeheer je hier prima op voor.